Küsimused mulle

24. august 2012

Panna Cotta

 Täna tahaks Teiega oma Panna Cotta e. kooretarretise tegemist jagada.
Ise söin seda head magustoitu esimest korda jaanipäeva ajal eestlaste kokkusaamisel.Reena nimelt oli kaasa vötnud ja pakkus seda koos värsketest maasikatest tehtud kastmega.
Panna Cotta magustoit üleval paremas ääres,läheduses kohe ka ka maasikatest kaste!

Teine Panna Cotta kogemus oli mul ühes peenes restoranis,kus oli kohe kindel,et mina valin magustoiduks Panna Cotta.
Oma tänase retsepti sain saksa naisteajakirjast.Vötsin mitu päeva hoogu ja täna siis sai ära tehtud ja polnud absoluutselt raske.Vaja on siis vahukoort (meil siin 30% saadaval),vanilllikauna,suhkrut ja 7 lehte zhelatiini.Kaste teen mina karumarjadest (Brombeeren),mis kasvavad meil siinsamas aiaääres.
 
Vanillikaun
 Köigepealt panin zhelatiini lehed külma vette likku 10 minutiks.Niikaua kaalusin 100 g suhkrut,kaapisin vaniljekauna seest sisu välja ja valasin peale 200 ml. vahukoort.Segasin läbi ja panin tühja vanillikauna ka veel sekka.Pigistasin zhelatiinilehed veest kuivaks ja lisasin vahukoore-vanilje-suhkru segule ja panin pliidile kuumenema,et zhelatiin ära sulaks,ise aegajalt segasin.Kaussi valasin välja ülejäänud vahukoore ehk siis veel 550 ml. ja sinna hulka valasin kuuma vahukoore-zhelatiinisegu.
Vormideks valisin tavalised väiksed kausikesed,erinevate kujudega.Loputasin külma veega üle ja jagasin saadud segu vördselt ära ja panin külmkappi.Seal nad praegu on.Kästakse hoida vähemalt ööpäev külmas.Tulemust näitan,kui magustoit tarretunud:))
Panna Cotta külmkapis tarretumas.
Täna siis löpuks söime magustoiduks Panna Cottat...mitte küll pöldmarjamoosiga,aga Eestist kaasa toodud mustsöstra,punasessöstra,mustika ja vaarika tarretisega.Minule maitses igatahes)


 Vanillikaun -

Head järgiproovimist!