Küsimused mulle

2. september 2012

Tiroli pähkli-shokolaadikeeks


Täna teeme keeksi.Pealelöunal on külalisi oodata ja olin hommikul pool seitse juba köögis,et külalistele midagi valmistada.Öhtul lihtsalt ei jöudnud enam ja hommikul on hea vaikne ja rahulik toimetada kohvi tassi körvalt ja värskete ajalehtedega:)
Retsept väga vana e. siis aastast ca. 2000 ja pärit minu teise praktikakoha perenaise käest Saksamaalt.Teha väga lihtne,kui välja arvata shokolaadi riivimine.Shokolaadi saab ka köögikombaini purustajaga peenestada!

Vaja läheb:
200 g vöid
250 g suhkrut
6 munakollast
200 g jahvatatud mandleid vöi pähkleid (mina tegin mandlitega)
100 g riivitud shokolaadi
125 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
suts soola (unustasin)
1 tl kaneeli (mina ei pannud)
1/2 sidruni riivitud koor (mina ei pannud)
6 munavalget

Köigepealt siis kaaluda vöi,suhkur ja lisada munakollased.Mikserdada ühtlaseks massiks.
Riivida shokolaad.Lisada shokolaad ja jahvatatud mandlid muna-,suhkru-,vöimassile.Segada!





Vahepeal valmistada ette küpsetusvorm.Määrisin vöiga ja raputasin jahuga üle.
Segule lisada jahu ja küpsetuspulber.Soovitavalt läbi söela:)

Segada ühlaseks ja lisada tugevaks vahuks vahustatud munavalged.Esialgu pool kogusest.Ettevaatlikult alt ülesse segades ja ühtlaseks,siis teine osa munavalgest.
 Valmis tainas valada vormi ja ühtlaselt laiali ajada.
Küsetada 190-200 kraadi juures 60 minutit.!
Valmis...

Maitseb imehästi!Kui lisatud on ka sidrunikoor,säilib väga pikalt.Säilitada saab ka sügavkülmas edukalt ja pakkuda ootamatutele külalistele:)