Küsimused mulle

17. detsember 2012

Pakisegud kookide ja tortide küpsetamiseks




Meie pere noorimal on homme neljas sünnipäev .Kuna klassikalisi torte siin müügil pole,siis ostsin pakisegud ja teen ise.Tordid-koogid on siin müügil pöhiliselt sügavkülmutatult ja kui pagarist osta,siis üsna kallis ja keemiat täis.
Valisin välja kaks varianti.Ühe spetsiaalselt sünnipäevalapsele,et koos peale lasteaeda köögis toimetada ja üks printsessiteemaline sünnipäeva kook küpsetada.Meena väga röömustas roosa pakisegu üle....uskumatu,mis lapsele röömu teeb:)














Teise variandi teen teistele pereliikmetele,kuna see Lillifee kook on üsna väike silmaga vaadates.Lisan homme ka meie tulemusest postituse.
Maulwurf (tölkes mullamutt) kooki olen enne ka teinud paar korda ja on väga maitsev...banaanid ja vahukoor shokolaaditükkidega.Pöhja küpsetasin juba ära,kuna see peab jahtunud olema koogi kokkupanemisel.
Siin pilt kunagi varem tehtud Maulwurf Kuchenist....













Ja siin juhis,kuidas kooki teha,pole üldse keeruline....













Siin on ka teised kombed lasteaias sünnipäeva tähistamisel.Tavaliselt ,kui kellegil rühmas sünnipäev on,siis igale lapsele pannakse kodu kaasa salvrätikusse pakitud nuts maiustusi.Lahti arutavad lapsed selle alles koduteel vöi kodus,mitte lasteias.Tavaliselt on seal sees pulgakomm ja väiksed pakid kummikomme.Mina tegin homseks sellised pisikesed tsellofaanist kotikesed kommidega.Kommid on pärit Eestist ja Poolast,saksa lastele tundmatud:)


















Palju Teist on kasutanud kookide ja tortide tegemisel valmis pakisegusi ja milliseid variante?