Küsimused mulle

5. jaanuar 2013

Kohupiimakook puuviljadega

Otsustasin söögitegemise vahepealt kiirelt ühe koogi küpsetada. Väga lihtne teha ja maitsev. Kõige suurem töö on taigna laialiajamine pannil:)

Olen seda kooki teinud väga-väga palju ja eri variatsioonidega. Kui Eestis oleks, teeks mustikatega. Tänane kook sai puuvilja konserviga tehtud. Olen kasutanud ka köömneid, rosinaid, õunu, virsikukompotti, maasikaid. Fantaasial tuleb lennata lasta.

Muretaigen:
300 g jahu
1/2 pakki küpsetuspulbrit
150 g suhkrut
150 g võid vöi margariini
2 muna

Kõigepealt segan vöi, muna ja suhkru miksriga ühtlaseks. Lisan jahu ja küpsetuspulbri ja sõtkun taignaks. Algul puulusikaga, siis juba käega. Taigna ajan käega laiali küpsetusplaadil, mis on määritud võiga ja üle raputatud jahuga. Võib kasutada ka küpsetuspaberit.


 Kui tainas pannil,võib ahju sisse lülitada:)

Kohupiimamass:
1 kg kohupiima
1 muna
150 g suhkrut
1/2 l piima
2 pakki vaniljepudingi pulbrit
1 dl õli
puuviljad omal valikul

Kõik ained, peale puuviljade, välja mööta-kaaluda ja miksriga ühtlaseks mikserdada. Pannile valada ja puuviljad peale laotada ühtlaselt. Ahjus küpsetada 50 min 175 kraadi juures!

Suurem pakk kohupiima on lahja.Tavaliselt eelistangi lahjemaid tooteid igal pool kasutada.
 

Piim samuti lahja.


Öliks oliiviõli,kuna muud ma ei kasuta toidutegemisel.

Puuviljakompoti nõrutan enne kasutamist sõelal.
Kohupiimamass peabki nii vedel olema, et ise laiali valgub. Küpsedes kõik normaliseerub:)
Pann peaks olema kõrgemate äärtega, muidu hakkab üle küpsema ja ahjus on pärast katastroof:)

Ahjust tulnud kook...
Pidulikumal puhul võib jahtunud koogile ka tarretise peale teha. Kui tegemist punaste marjadega, siis punane kate, kui heledamad marjad või õunad, siis läbipaistva tarretise.
 Söök, mille kõrvalt kook tehtud sai.Vene päevad meil täna - ploff ja vene blombiirijäätis.
 Head isu!