Küsimused mulle

12. veebruar 2014

Minu päev

Tere taas!
Tahaks hirmsasti millestki kirjutada.Suhtlemisvaegus vist.See on see metsas elamine,kellegagi suhelda ei ole,peale aastase lapse muidugi.Tema aga teeb oma uinakut praegu ja mina vedelen niisama diivanil,telekas taustaks mängimas .Ühe körvaga kuulan Terevisiooni kordust.
Môtlesin kirjutada oma päevast.Kindlasti on inimesi,keda see huvitab...On ju nii?Mind küll huvitaks.
Hommik algab meil siin metsas äratusega 6:10.Siis vajutan äratuse 10 minutit edasi ja selle aja jooksul ajan ennast voodist välja.Tavaliselt on selleks ajaks üleval ka pere pisim,kes kilkab,kui kuuleb liikumist.Tema rôômustab siiralt,et saab sülle ja vôetakse kööki kaasa,diivanile virguma.Enne äratame veel pere keskmised,kes peavad bussil olema enne seitset.
Panen kohvivee keema ja selleks ajaks,kui kohvipurule vee peale valanud olen,käib juba sebimine.Riietumine,hambapesu,patsi punumine.Nii et kui mina ükskord kohvitassini jôuan,on kohv juba jahtunud.Mitte alati,katsun ikka mône söömu kuuma kohvi ka vahepeal napsata.Hommikust lapsed tavaliselt ei söö.
Uksest välja astutakse 6:45 ja minnakse üsna pimedas bussijaamani,mis asub suure tee ääres umbes 300 m kaugusel.

Nüüd vajab äratust meie lasteaialaps,kes peaks lasteaias olema hiljemalt 8:20.Parematel päevadel jôuame ikka kella 8-ks.Lasteada on vaja sõita ca.15 km.
Enne kui kodust minema saame,on vaja valmis sättida ennast,pisike poiss ,kui ka põhitegelane,kelle pärast üldse kuhugile minema vaja on hakata.Nii et üsna tihe programm.Hinge saab tõmmata alles sõidu ajal.Sõita on mõnus.
Lasteaias läheb kiirelt.Ei esine mingeid probleeme,sinna minnakse rõõmuga.
Ongi minu põhitoimetused hommikuks tehtud.Sõit tagasi kodu poole.Vahest saab ka poes käidud,aga katsun sinna võimalikult harva minna,sest teada on ju,et siis on jälle väljaminekud.Aga seda ei saa ju lubada,kui sissetulekud puuduvad.Poest ostan vaid hädavajadusel piima ja saia-leiba.Muu kraam on kodus olemas.Nälga ei jää.
Enne kodu põikan enamvähem igapäev ka ema juurde sisse.Tema jääb mulle tee peale,nii et ekstra kuhugile sõitma ei pea.Joome kohvi,lõõme lättu ja asume oma toimetuste juurde.

See on üks mõnus hetk.Kodu jõuda,laps maha laadida,puud tuppa,tuli pliidi alla.Telekas käima,näksime midagi,vaatan netis kõik tähtsad kohad üle ja naudin hommikupoolikut.
Siis on aeg laps voodisse panna,on ta ju hommikul kuuest saati tegevuses olnud ja päris läbi.Magab ta nii umbes 2-3 tundi.Kell 14:00 jõuavad koju pere keskmised koolilapsed.Lasteaialaps tuleb õhtul vanaemaga kella 18:00-ks.Vahepeal teevad lapsed oma koolitükid,mängivad väljas,söövad.Telekat käima ei panda eriti,mis mind rõõmustab.Loetakse meelsamini raamatut ja mängitakse omavahel.
Mis kõik veel minu päeva mahub,see on söögitegemine,koristamine,millel tegelikult lõppu ei tulegi vist.Kogu aeg oleks vaja lapiga ringi käia ja siis ka ei aitaks.See töö ei lõpe vist mitte kunagi.Katsun elementaarset puhtust ja kordagi hoida,rohkem minu võimuses pole :D
Õhtul seitsmeks on kõik sebimised sebitud ja siis on aega ka telekat vaadata,põhiliselt Ringvaadet.Õigepea hakkavad suuremad lapsed magama sättima ja vahest harva saab vaikuse majja enne üheksat.Siis olen saanud ka mõne saate-filmi vaikuses vaadata.See on nii mõnus:)
Selline on siis ühe metsas elava üksikema päev oma nelja lapsega.Nädalavahetusel lisandub veel üks laps,kes elab nädala sees ühikaelu.