Küsimused mulle

21. aprill 2014

Märkamatult möödunud nädalavahetus

See pikk nädalavahetus möödus märkamatult. Tegevust oli palju ja polnud mingit igavust aega tunda. Reedel, nagu juba kirjutasin, käisime lastega väljasõidul ratastega. Järgmisel hommikul oli lapsed üleval tavapäraselt, ei lugenud see pikk rattasõit midagi.
Mina läksin järjekordselt hommikul varakult Depo´sse. See hakkab vaikselt harjumuseks saama, iga nädal peaaegu Depo. Rahvast oli palju, pikad järjekorrad ja korvid kõigil kuhjas igasugu kraami täis. Eriti jäid silma aiapostid:) Mis silma jäi, suhkru hind muudkui langeb. Eelmine kord oli 71 eurosenti kilo, nüüd 65 juba. Sai aga ikka jälle plokk kaasa toodud, seda kraami on alati vaja. Kuigi kohvile ei kulu mul juba  20 aastat suhkurt, ikka morsile ja magustoitudele ja varsti moosikeetmis aeg ka käes.
Veel sain ma omale Fiskarsi kaevamis labida, mida siin üks nädalalõpp ka Selveris reklaamiti. Aga kui mina oma käsilased kohale saatsin, olid need juba läbimüüdud. Kaval reklaaminipp...tavahind oli Selveri labidal midagi 21 eurot ja müüdi kampaania käigus 12 eurot sentidega. Depos sama labidas kogu aeg 12 eurot sentidega. Normaalne:D
Lilled ostsin amplitesse ära ja istutasin. Ka jällegi väga soodsad. 10-nene lobeelia taimekeste korv 2.57 €.

Depos läks roppumoodi aega. Nii kaupade vaatamisega kui ka kassasabas seismisega. Selline Ikea tunne tuli juba peale. Seal ka alati põhiaeg kulub kassasabades. Kui ükskord kodu jõudsime, oli juba varane õhtu. Sõbralt sain varase sünnipäevakingi ka juba kätte, grilli, seda plaanisime kohe samal õhtul testima hakata. Tegime väiksed salatid kiiresti, ema tubli tuli vabatahtlikult mulle appi. Saun sai kütte pandud ja nii meil siis õhtu jälle sisustatud oligi. Üsna palju rahvast oli koos. Mina olin esimene, kes tuppa sooja läks ja sellega mu õhtu lõppes. Viskasin Stigi kõrvale pikali ja sinna ma jäin. Päev oli ikka ränk. Kuidas õhtu lõppes ja kes koristas, ei teagi. Hommikul oli kartulisalat igatahes ilusasti külmkappis, nagu peab:)

Järgmisesse päeva ei planeerinud midagi, võtsime vabalt, ilma stressita. Hommik oli kena päiksepaisteline ja soe. Istutasime Meenaga lilled ära. Oi kuidas Meenale meeldis see töö. Pärast tegi ta veel omale ekstra kompositsiooni käepärastest vahenditest, mis kukkus päris armas välja.


See oligi suurem töö eile, ülejäänud päevast "lebotasime" aias päikese käes. Testisime päevitustoole. On ikka head asjad küll:)


Vahepeal, kui Meena ja Sten vanaema juures olid, Stig magas, tegime Metega tiigi ääres vabas õhus pediküüri. Võtsime saunakatlast eelmisest õhtust veel sooja vett, jalad kaussidesse ja mõnulesime. Saime mõlemad oma jalad korda ja Mete sai aimu, mis see pediküür on.
Pediküüri pink:)

Mune me ei värvinudki seekord. Keetsime lihtsalt, panime ilusatesse värvilistesse alustesse ja lihtsalt sõime.
Öhtu lõppes vannitamistega. Kolm last. Stig sai ka kiire vanni. Tema oli juba tüdrukute pesust läbi märg. Terve aeg veeres jalus ja õngitses vett. Sten jõudis eelmine õhtu sauna, tüdrukud aga mitte. Nende pesu on natukene töömahukam, pikkade juuste pärast. Pesemine pole midagi, aga pärast see pusade lahti kammimine. Ja Meena tavaliselt vihkab seda tegevust. Seega pean ma jälle õiget momenti valima ja väga ettevaatlikult lähenema.Aga kasutan juukseõli nende juustele ja see teeb ikka palju lihtsamaks asja.

Mete
Meena

 Täna aga oli siis see päev, kui lastel oli riiete valimisega juba raskusi. Läheb ju ilm päevapeale kuumemaks. Joped jäeti igatahes täna kodu, mütsid samuti. Meena käskis veel ekstra kasvatajale õelda, et tema tohib ilma jakita väljas olla. Müts kästi küll homseks kaasa panna, sest lasteaias on reeglid, et peakate PEAB olema igal lapsel. No leiame vast midagi. Stig läks ka täna suvisemalt. Kombekad ja talvemütsid võib vist unustada selleks korraks.