Küsimused mulle

10. juuni 2014

Kes teeb, see jõuab

Mõned read, mis meil kodus toimub ja millega tegeleme. Põhitöö ikka aias ja põllu peal. Katsun päästa mis päästa veel annab. Iga päev natuke, sest tubased tööd tahavad ka teha. Iga päev vaja nüüd soe söök teha, sest Jaskar ju suur mees ja päevad läbi tööl, tahab korralikult süüa. Ja ta kohe peale tööd helistab, et küsida, kas söök on valmis. No on, olen ikka pingutanud selle nimel.

Mõned pildid vaatamiseks, kui ilus dshungel meil siin on...Rohkem kui mõned:)



Päevaliiliad

Pojengid

Öölill

Kasvuhoone nr.2

Kapsas

Tõnnike

Esimesed maasikad, metsa omad kodus maja seina ääres




Need on ema aia teod. Minul õnneks seda nuhtlust ei ole. Jumal tänatud:)
Meie hoov, amplis raudürt (suvik)
Nabaseemik

Lobeelia
Roos

Sõrmkübar


Käokann (metsik)

Pikukese taime sain töökaaslaselt kunagi aastal 2006. Nüüd siis juba hakkab looma

Kartulipõld
Metsataguses naabertalus oli siga juba puhta töö teinud. Meie kandi iga-aastane nuhtlus on metssead. Ja kui aed on sigade kaitseks tehtud, siis mardikate eest ei kaitse keegi peale nobedate näppude.

Üksik moon (suur idamagun)

Kurgi peenar, mis on äsja umbrohust päästetud

Hernevagu

Kasvuhoone nr. 1

Sõnajalad, piibelehed

Mutimullahunnik on huvitavam, kui liivakast

Sobiv küünelakk

Meena otsustas piknikku pidada, praekartulitega:)

Idamagun `May Queen`

Mängukaaslased

`Kuumade ilmade asndamatu toit - puuviljasalat. Korraga teen 7 liitrit

Perenaine:D

Minu nädala vili - avokaado

Olen ennegi avokaadot poest ostnud ja juustele maski teinud, aga kogemused ei olnud eriti innustavad. Viga oli selles, et ei osanud mina hinnata, kas avokaado on küps, sest polnud ma küpset avokaadot näinudki kunagi. Nii ma siis töötlesin seda pooltoorest vilja ja pettusin.

Nüüd aga õnnestus mul poest leida võrgus avokaadod, mis olid katsudes koheselt tunda, et vili on küps. Tegu on hass avokaadodega, mis ei küpse puu otsas. Nad küpsevad ja pehmenevad pärast koristamist. Nende värvus muutub küpsedes tumerohelisest  musta varjundiga sügavlillaks tooniks. Avokaadod ise on sellised pisemat sorti, valminud ja kutsuvad kohe tarvitama. Mina leidsin väga soodsad 750 grammised avokaadokotid Rimist ja olid parasjagu ka soodushinnaga. Nii ma neid nüüd tarbin hoolega.






Toongi siin ära kõik läbiproovitud ja tulevikus proovitavad variandid, kus avokaadot on võimalik rakendada.

Variant 1

Söögi valmistamisel jäävad alles avokaado koored, mille sisekülgedel on peidus väärtuslikke õliosakesi. Võtsin näpuga koore siseküljelt allesjäänud viljaliha ja hõõrusin sellega näonahka ja ka käsi. Lasin 15 minutit mõjuda ja loputasin leige veega mitu korda üle. Nahk oli niisutatud nii kätel kui näol. Nahale jäänud märkamatu õli toimib ideaalselt meigi aluskreemina või öise niisutajana.


Variant 2

Püreestasin ühe küpse avokaado ja lisasin mõne tilga oliiviõli. Kandsin eelnevalt pestud  käterätikuivadele juustele. Lasin mõjuda 10 - 20 minutit. Tegin seda kuumal saunalaval. Kui massi juustele määrisin, tundusid juuksed ikka väga takused ja mul oli hirm, kuidas ma pea puhtaks saan ilma shampoonita. Shampooni ma enam kasutada ei tahtnud, muidu ju pesen kõik väärtusliku, mis maskist lootsin, juustest välja. Õnneks mitmeid kordi loputades sain juuksed kenasti puhtaks,endalegi ootamatult hästi. Oli tunda, et juuksed olid maskist palju endasse imenud e. olid päris näljased olnud. Pärast panin juustele õli ja kammitavus oli päris hea. Lootused maskist on, et juuksed kinni jääks. Eks näis.  Sama segu võib ka nahale määrida. Niisutab hästi.

Järgmisena tahaks proovida selliseid variante avokaadoga:

Mask kuivadele juustele – purusta üks küps avokaado ja sega hulka kaks supilusikatäit maitsestamata jogurtit ja kaks supilusikatäit oliiviõli. Sega niikaua kuni mask saab pastalaadse tekstuuri ja kanna kogu ulatuses juustesse. Mähi pea sooja rätiku sisse ja lase 20-30 minutit mõjuda. Pese mask juustest hoolikalt šampooniga välja.
Elustav ja sära andev juukse- ja näohooldus – purusta kausis üks avokaado ja lisa kaks supilusikatäit mett.  Masseeri juustesse ja näole ning lase u. 20 minutit mõjuda. Loputa nägu leige veega puhtaks ja patsuta kuivaks. Pese segu juustest hoolega välja.
Venitusarmide vähendamiseks soovitame segada pool purustatud avokaadot supilusikatäie mee ja ühe supilusikatäie sidruni mahlaga. Sega hoolega ja kanna iga päev  ringjate masseerivate liigutustega hooldust vajavale piirkonnale. Mõne aja pärast loputa maha.
Kõiki maske ja hooldusi tasub parimate tulemuste saamiseks korrata regulaarselt ja mitte vähem kui üks kord nädalas.

Loomulikult ei tee teps mitte paha ka avokaado söömine. On teine päris maitsev, kui õigete toiduainetega "segada".

Minu praeguseni katsetatud variant, kuidas avokaadot sisse süüa....määrin lihtsalt rukkipalale ja söön:)

Tegin salati kapsast, singist, munast, kurgist, tomatist, õunast, lisasin majoneesi ja enda portsule avokaadot. Täitsa maitsev oli!