Küsimused mulle

30. august 2014

Teismeline majas

No mis majas nüüd, aga vahest annab ikka näole ja siis on muret piisavalt.

Õnneks tänase seisuga on ametlikult kaks teismelist majas ( 11- 19 aastane ). See noorem on veel üsna kodune. Aga elu 17- aastasega on tahtnud ikka harjumist.

Kui me nooremate lastega Saksamaal elasime, siis oli ju Jaskar meil vanaema hoole all ja ega ema mulle väga palju ei rääkinud, kui palju peavalu poiss talle tegelikult teinud oli. Ühtteist ikka kuulsin, aga nüüd, ise seda elu siin nähes, võis ikka päris hull asi olla ja üsna närvesööv, kui tuleb öid viisi oodata last kodu ja peast läbi lasta, mis kõik juhtunud võib olla.

No alguses oli mul ikka jube, kui poiss öö peale jäi. Võisin ikka päris valusasti närvidele käia oma helistamistega a la kui kaugel sa oled, kas kõik on ikka korras, millal kodu jõuad jne.

Olen ikka seda meelt olnud, et päris vangis ka ju sellises vanuses inimest hoida ei saa. Inimene peab ju õppima oma tegude eest vastutama, peab teadma, mis on õige, mis vale ja tunnetama oma piire või siis kõike seda õppima läbi oma kogemuste. Kui kodus kinni hoida inimest ja vati sees hoida, siis võib juhtuda, et kui mind enam ei ole, ja vaja on ise hakkama saada siin karmis maailmas, ei tule tal iseseisvast elust midagi välja.

Ja nii ma siis täna tundsin esimest korda, et olen hakanud harjuma nende öiste käikudega. Ei pabista enam niipalju, üldse ei helista. Ok, täna hommikul 7:30 helistasin ja poiss oli kindla koha peal. Aga öö magasin rahulikult, mis on tavatu. Tuleb lihtsalt vabaks lasta.

Õnneks on Jaskaril see suvi töine olnud ja pole eriti palju neid käimisi olnud. Ja kui on vabad päevad, las siis lõõgastub ja suhtleb sõpradega. Ei saa mina ka ju kätt ette panna. Noorus on ilus aeg, hiljem vähemalt meenutadagi midagi.

Ja pruudivalikul on meil suguvõsas üks "elus näidis" täitsa olemas, milline naine olla ei tohiks. Loodan, et Jaskar sellisesse ämbrisse ei astu :D

Oligi kõik, nüüd võin rahulikult unne jääda. Ühe kõne teen ainult veel, et ikka kindel olla,kast kõik korras on. Emad ju ikka muretsevad, see on normaalne!