Küsimused mulle

30. oktoober 2014

Loosimine

Täna jõudis minuni Tupperware kaup, mille tellisin eelmisel kolmapäeval minu juures toimunud esitlusel, kus olin perenaine. Kast on suur ja nüüd on vaja kõik asjad õigetele omanikele kätte toimetada.

Kuna liitsuin Tupperwarega, siis oli mulle pakis ka tervituskink e. demokott, kuhu kuulus sibulalõikur, kaabits ja neljast kaanega kausist koosnev komplekt.

Vasakul kingitus, ülejäänud tellitud asjad
Lauapärl leidis kohe kasutust ahjust tulnud koogile


Nüüd on siis nuudlite tegemis masin ka olemas, saab ühe korraliku laari Käsespätzle´id lastele teha:)

Ja teile, kallid lugejad, loosin välja Tupperware kausi, mida saab kasutada väga erinevatel viisidel. Mina panen enda omasse kohe ahjust tulnud kaneelirullid ja puistan tuhksuhkruga üle:)


 
Mida teha, et kausi omanikuks saada?

Jäta postituse alla kommentaar, kas omad ka mõnda TW toodet. Kui jah, siis sinu lemmik toode paluks ära märkida. Kui ei tea TW midagi, jäta lihtsalt oma email ja jaga minu postitust! Kõik!

Loosimise teen pühapäeva õhtul kell 22:00! Nii et õige pea, pole vaja kaua praadida ennast:)

Head loosiõnne!

Säästurezhiimil

On oktoobrikuu viimane päev ja juba eilsest saati pean ma leidlik olema. Meil on veel kasutada ca. 35 eurot ja seda teadmata ajani. Vahepeal on olnud mõningad emotsiooni ostud, mis on  muidugi vajalikud ostud, aga ette planeerimata. Laste jalanõud (30 €), tint printerile (ca. 16 €), ootamatult kahe lapse teatrirahad (ca.28 €). Söögi peale oleme minimaalselt saanud kulutada. Leib, sai, piim, hapukoor, kassidele ühtteist. Nüüd siis tuleb tuure veel rohkem maha tõmmata, et näpud päris põhjas ei oleks. Nädalavahetus ka veel ees, siis kõik kodus ja vaja hoolitseda, et söök laual oleks.

Eile sõime piima - nuudlisuppi ja lihaga praetud kartuleid. Lapsed sõid ja kiitsid:) Täna suure mõtlesmise ja nuputamise peale - omal süda läikimas suurest õunte söömisest, tuli plaan veel viimane päts leiba küüslauguleibadeks teha, tainas kerkima panna õunakoogi jaoks ja koorega kartulid puupliidile keema, et kuumus niisama raisku ei läeks. Hiljem saab neist kartulitest päris mitut rooga teha.



 
 
Sellega peaks tänased söögiprobleemid lahendatud olema. Homme peab kindlasti poodi minema, et kuivpärmi varuda, piima osta, leiba - saia ja veel midagi, mis aitaks valutult uue nädalani toime tulla. Keldris on veel varuplaaniks borshisupi põhi. Kui TW-st nuudlimasina ka kätte saaks, oleks üks söögikord jälle lahendatud. Õhtul teen lastele õunaviile näksimiseks ja elu on ilus. Ja õunu on meil piisavalt, vaja ainult süüa:)

Ehk teeb ema ka jälle ühe päeva, mil tema teeb süüa ja kutsub meid külla sööma. See on tal juba traditsiooniks saanud:)

 Uus kuu tuleb jällegi keeruline. Pisemal autol lõpeb selle kuuga ülevaatus ja et ülevaatusele minna, on vaja õli ja filter vahetada. See on köömes selle kõrval, mis veel vaja teha on. Kui meil siin need Läti tõugu kruusaautod hommikust õhtuni voorisid, sain mina auto klaasi kivirahe ja sellega ühe täksi esiklaasi. See oli Läti poolel ja kui edasi sõitsin, siis sellest täksist hakkas jooksma pragu, mis ulatub nüüdseks juba kõrvalistuja vaatevälja. Ülevaatusele sellise klaasiga pressida mõtet ei ole.

Väiksest täksist nii palju jama



Eile tegin väikest eeluuringut, palju see suvine lõbusõit naabervabariiki  mulle maksma läheb. Klaas ca. 80 € ja vahetamine 70 €. Selline löök eelarvesse jälle, aga ülevaatuselt muidu läbi ei saa ja auto on mulle vajalik.

Aga ma rõhutan, need on kõik pisimured võrreldes sellega, mida elavad läbi Viljandi tragöödiaga seotud inimesed. Meie peredes on kõik terved ja elus, tundkem sellest rõõmu! Küll hamba alla ka midagi leiab:)

Nüüd aga üks tass head kohvi (seda on mul piisavalt, jään ellu), pea püsti ja edasi...õunu koogi jaoks tükeldama. Ma oskan kuradima head õunakooki teha, viib lausa keele alla:D