Küsimused mulle

3. november 2014

Millal ta rääkima hakkab?

Sellist küsimust olen ma Stigi sünnist saati kuulnud. Eriti huvitatud sellest  on Mete ja Sten. No mida ma vastata olen osanud. Laps hakkab tavaliselt rääkima 2- aastaselt minu teada. Nii nad siis ongi kannatlikult oodanud ja lõpuks on ka tulemusi.

Stig sai eile 1 a. 9 kuuseks ja igapäevaga tuleb juttu rohkem. Kõik sõnad ta püüab järgi matkida. Ükskõik, mida ma talle räägin, kõik korrutab sõnahaaval järgi. Hästi vahava on see. Mete ja Sten võtavad ta kohe ekstra ette ja teevad talle sõnade kontrolli. Mõni sõna tuleb perfektselt välja, mõni naljakalt. Ja nalja kui palju nii Stigil kui Metel - Stenil. Vaadatakse koos raamatuid ja Stig siis peab asju nimetama. R- täht on tal ka täitsa olemas. Õhtul voodis meeldiba talle oma kehaosi nimetada. Kõik on tal selles vallas selge ja ütleb ilusasti välja nimetused.

Potil käimisega on ka väga hea. Pean ainult ise hoolas olema ja regulaarselt potile teda panema. Kohe teeb ka pissi potti, kui istuma saab ja väga tähtis on poti tühjendamine. Siis aitab tal mul poti WC-sse transportida, ise potist kinni hoides ja valab koos minuga suurde potti. Ja kui ma vahest liiga kiire olen ja kiiresti - kiiresti ise seda teha olen jõudnud, siis on ta pettunud. Aga lepib vähemalt poti õigesse kohta paigutamisega ka. Asjad käivad tal kõik õigetesse kohtadesse ja korda armastab ta ka. Kui kuhugile minek on, siis enne koristatakse ikka enda järelt ära. Raamatud sätib ta alati üksteise peale virna ja vaatab, et kõik kohakuti ikka oleks.

Kodutöödes lööb ta alati meelsasti kaasa. Kui keegi puukorviga tuleb, aimab ta seda nagu õhust ja on kohe abivalmilt ust avamas.

Kaval on ta ka. Kui Mete oma kirjutuslaua tagant lahkub, et abi küsida kodustöödes, siis Stig kasutab seda hetke kiirelt ära ja läheb Mete asju arutama. Kui mõni pliiats käepärast on, tehakse kohe jutid igale poole. Mete päevik on igatahes ka juba ära märgistatud. Ja kappe oleme ka küürinud vildika juttidest juba mitmeid kordi. Sodida talle meeldib.

Sööb ta iseseisvalt, joob ka. Lutipudelid on unustatud ammu. Lutt pole aktuaalne olnudki. On põial ja "anna"(marlilapp). Kui midagi vaja, siis küsib ja teeb ennast arusaadavaks. Kui kuulda ei võeta, teeb kuuldavaks :D



 

Uus tase pakkide saatmisel

Täna oli üks ütlemata raske öö. Esimest ööd proovisin Stigi teise tuppa magama jätta. Oh õudust! Magama minek oli juba natukene harjumatu. Mine suurde külma voodisse. Tavaliselt on Stig juba ees ja tekialuse soojaks kütnud, ei ole see elu nii kõle. Öösel kahe - kolme vahel tõin siiski enda kaissu, et lõpuks rahulikult magada saada ja et meil mõlemil hea soe oleks:)

Nii kui ta häält tegi, oli vaja üles tõusta ja teise tuppa joosta, et äkki hakkab pimedas voodist alla ronima, või äkki on tal külm - teki pealt ära ajanud. Mis magamine see siis nii on, uni kogu aeg segatud. Kui ta minu juures magab, on kõik käe jala juures ja öö möödub ikka kordades rahulikulmalt. Nii palju siis sellest. Täna ma ei hakka üritamagi. Las magab minu juures niikaua kui soovib:D

Seepärast oli ka tänane hommik meil natukene erinev. Saatsin lapsed bussi peale (uksest välja) ja keerasime Stigag uuesti magama. Tavaliselt me nii ei tee. Ei näinud Stig täna oma "Põrsas Peppat" ega mina oma filmi "Dr. Martin". Uni oli magusam. Ja ega sellest elu seisma jää. Ärkasime kella üheteistkümne paiku. Stig vist toimetas juba varem ja siis tuli mingi aeg mulle jälle kaissu - sooja vist. Toas oli 18 soojakraadi.

Ärgates oligi esimene asi tuli pliidi alla. Jaskaril olid eelneval päeval puud kenasti valmis toodud. Nagu jõulud minu jaoks, selline kingitus:D

Ja siis sõitis auto hoovi, mina alles pidzhaamas. Saabus minu eelmisel pühapäeval tellitud pakk Ital - Design´ist. Nii et nädalaga kohal ja otse kodu. Pole paha!

Vaadake siis ise uut taset, kuidas pakke välja saadetakse. Olen oma elus palju pakke saanud, see aga on esmakordne nii "säästlikult" pakitud pakk.












 
Ega pakkimistehnikal viga pole, kokkuhoid ja mul ka soga vähem. Sisu on ka loodetavasti oma raha väärt (ca. 30 eurot) ja lapsed saavad mõne aja nende jalanõudega läbi. Kui räbalaks on käidud, pole kahju ära visata:)
 
Kui nad nüüd jalga ka istuks, silmaga paistavad üsna pisikesed. Kuigi tellisin numbri suuremad, kui tavaliselt jala suurus. See selgub, kui lapsed kodus ja saavad jalga saapad. Lisan siis veel pilte!
 
Nüüd aga on vaja asjalikuks hakata. Külmkapp on tühi, täielikult. Vaja on minna poodi...oh kui jube!