Küsimused mulle

8. november 2014

Nii mööda minnes...

Tänasesse päeva saab kirja panna ühe suure töö, mis tehtud sai. Ja kõik mitte eriti pikalt ette planeerides.

Eile emaga "lättu" lüües ja uue nädala plaane tehes selgus, et ma olen ajast väga palju maha jäänud. Arvasin, et järgmine neljapäev on 6. november. Tegelikult oli eile juba 7. november ja mis selgus, ka lasteraha päev. Mina elan nagu kotis ja ei tea sellest midagi. Suuremal osal raha juba laiaks löödud, mina elan aga kiviajas alles.

Kohe muutsime emaga mõningaid plaane ja otsustasime, et täna hommikul vara läheme autosid üle vaatama - mina oma, tema oma. Kui on raha, siis tuleb pakilised asjad kohe korda ajada. Maksud maksin ära ja raha jäi natuke ülegi. Sel kuul oli esimest korda lasteraha suurus nii, nagu ta igal kuul olema hakkab, ca. 345 eurot.

Mõeldud tehtud ja nii me Viljandis Tehnohooldepunkti ukse taga kokku saime 8:55. Loositahtel sai kaasa Stig :) Stig on ikka nii "normaalne" laps. Sellest kirjutan kohe, kui normaalne:) Järjekord oli juba pikk - üks auto sees, kaks ootamas enne meid.

Oodates aega parajaks tehes hakkasin oma autopassi uurima. Ja oh üllatust, mu autol oli kehtiv ülevaatus olemas - kuni detsembrini.Olin kaks kuud varem kohal, mida pole veel enne minu ajaloos juhtunud. Ma polnud juba nädal aega julgenud autoga sõita, et mitte sekeldusi omale kaela tuua.  Ega ma siis suurest õnnest kohe minema ei "kaapinud", lippasin emale rõõmusõnumit teatama kõrval autosse:D

Ja kokkuhoidlik nagu ma olen - ikkagi  kodust juba välja tuldud asja pärast, ootasin muidugi edasi oma järjekorda. Auto oli tip - top, väljaarvatud mingi hõõtshoovapuks, mis on vaja välja vahetada. Klaas mahtus ka piiridesse, ei segavat vaatevälja. Ülevaataja uuris, kas remondin ka oma autot ühe meie kandi remondimehe juures. Mina jäin kokutama ja ütlesin, et ei, ma pole oma autot remontida lasknudki veel. Minu auto ei käigi remondis. Pole lihtsalt "oma" remondimeest. Suvel küll uurisin, kas saaks järjekordagi panna, et mul aega on, aga siiamaani pole märku antud. Ei taha nahhaalne ka olla ja ennast peale suruda. Kui pole aega, siis pole. Või peaks siiski ise kogu aeg huvi tundma, helistama ja uurima, kuni jutule võetakse? Igatahes sai auto läbi, 35 eurot ja järgmise aasta oktoobris jälle.


Austusest oma auto vastu peaksin tegelikult miinimum õligi vahetada laskma ja filtri. Puksi tellisin ka kohe läheduses olevast jupipoest ära. Hammasrihm võiks ka vahetatud olla, enne kui midagi hullu juhtub. Klaasiga kannatab nüüd venitada kuni uue ülevaatuseni, eks siis näe, kas on hullemaks läinud.

Rõõm rinnus, lubasin Stigile kiiremas korras midagi süüa muretseda. Olime ju hommikul vara juba teel ja kodus ta näksis ainult natukene. Polnud raske otsustada, kust ja mida. Kivi Pagar on alati kindla peale minek. Seletasin Stigile situatsiooni ära, et lähen lippan kiirelt ja toon saiakest. Stig väga mõistev, tahtis kalli - kalli teha ja jäi ootama. Imestasin:) Eks tal oli vaatamist küll ja ta on üldse üks ütlemata mõistlik laps.

Saiakestega tagasi, jagasin talle kohe ühe saiakese ja laps oli rahuolev edasi. Lippasin siis veel kiirelt tolmuimeja kottide järgi. Sõitsime edasi ja Säästukas sain ka üksi ära käia. Stig oli vana rahu ise. Tegime oma esimese mandariinide hooaja avamise ka tänasega ära, 1.39 eurot kilo. Stig hakkas juba autos jõuluhõngu levitama. Ma ei kujuta ette, kes meie mandariini oste sel aastal finantseerib. Eelmisel aastal Saksamaal oli mandariin meie põhitoit:D


Ma kujutan ette, et mul on lasterahast veel 100 eurot järel. Ei taha vaatama minna, tuju rikkuma hakata. On kindel, et sel kuul pean minema jälle toimetulekut tegema, ei tule välja omadega. Elektrit maksin 74 eurot, telefoni 35, lasteaed 20, ühikas Jaskaril 32, ülevaatus 35, bensiini 20 euro eest, süüa 35 euro eest. Nii ta kulub...Kuu on aga alles ees.

Nii, aitab halast, homme on ilus ja teokas päev jällegi, palju rahvast, palju tegemist!

 

"Viimane MÕMM"

Mete tuleb õuest töölt, viskub mandariinidega diivanile ja hakkab telekat vaatama. Kui reklaam lõppes ja saade jätkus, küsis Mete, mis asi see käib.
Meena abivalmilt ja asjadega kursis olles kiirelt vastama: "Viimane mõmm."
Mina usutlen: "Viimane MÕMM?"
Meena: "Jah, aga see ei tähenda, et päris viimane. Neid tuleb veel ja veel ja veel!"

No kui mõmm, siis mõmm. Peaasi, et päris viimane ei ole:D