Küsimused mulle

12. november 2014

See õnnetu "liha"

Ma ei saa veel lõpetada. Kirjutan ekstra postituse, sest mure on suur.

Täna Meena oli minuga kuri, miks mina olen talle liha sisse söötnud. Lasteaias olevat kasvatajad õelnud, et pelmeenid on lihast tehtud. Jah, on küll, ei vaidle vastu. Aga kas on vaja seda mainida lapsele, kes liha ei söö. See oli väheseid asju, mida ma suutsin Meenale sisse sööta, et ta natukenegi lihatooteid sööks. Ma vastasin talle alati, et pelmeenid on tehtud pelmeenidest ja ta uskus seda kuni üleeilseni, kui ma talle jälle pelmeene pakkusin. Varem sõi ta neid nii keedetult kui praetult ja ma olin õnnelik. Nüüd aga sõi ainult taigna ümbert ära ja sisu jäi rõõmsalt Stigile.

Veel sööb ta saiakatet ja viinereid, mis on lastepärastes pakkides. Aga siis peab tal ka väga suur nälg olema. Teisi lihatooteid ja kala ta keeldub söömast. Ja nüüd siis kukuvad ära ka pelmeenid.

Kust tal see liha mittesöömine on külge tulnud, mina aru ei saa. Kui me Saksamaale läksime aastal 2011, siis Meena lemmik toit oli sült. Ja siis hakkas vaikselt streik lihaga pihta. Üks ja teine asi enam ei kõlvanud, kuni lõpuks keeldus igasugusest lihast - kalast. Saiakatet Saksamaal ei olnud, seda tõime siis võimalusel Eestist.

Tagatipuks hakkas Meena täna nutma ja ütles, et tema lasteaeda ei lähe, sest kasvatajad sunnivad teda supi seest liha sööma. Ja nutab hüsteeriliselt. Et teda maapeale tagasi tuua, lubasin hommikul kohe helistada ja paluda minu lapsele mitte liha toppida :D

Nüüd on mul vaja hommikul kohe see lubadus ka täita, et mitte oma usaldust Meena silmis kaotada...oeh. Vaene mina!

Nii vähe on õnneks vaja

Lõpuks on õhtu, minu jaoks parim osa päevast. Kui mõnus on lõpuks voodisse maanduda ja kogu päeva väsimus annab igas keharakus tunda.

Täna on hullumeelne päev olnud. Maha on sõidetud 200 km. Jah, mis see siis ära ei ole. On palju elukutseid, kelle töö seisnebki sõitmises. Ja see on üks kuradima raske ja väsitav töö. Eriti, kui sa pead seda tegema päevast päeva. Mina saan homme õnneks puhata, piisas täiesti tänasest.

Täna oli üks õnnelik päev minu eksi elus. Lõpuks sai ta oma auto korralikult tööle ja tema arust kuulub kogu au mulle. Mina sõidutasin teda ainult punktist a punkti b. See oli kogu mu teene. Ta peaks ikka remondimehe jalgu suudlema, kogu au kuulub ju temale.

Et päevale punkt panna, tegime ühise söömaaja kiluleibade ja munaga. Siis aitas ta hajutada laste tähelepanu, võttes pool koormust enda kanda. Ikka õppimise osas. Väga mõnus oli, kui kõike minult ei küsita, sain tegeleda muude asjadega ja Meena sai ka rohkem tähelepanu ja oli seega ka õnnelikuma olemisega kui tavaliselt. Tal on tohutu tähelepanu puudus.

Eile oli ta väga pettunud, kui Metele tee ja võisaia voodisse viisin. Siis tahtis Meena ka kohe haige olla, et vastava teeninduse osaliseks saada. Täna siis tegin talle puuviljasalati ja viisin tema öökapile, et ta ennast ka natukene erilisena tunda saaks, ilma et ta haigeks peaks jääma.

Mete on jätkuvalt palavikus ja tundub, et see nädal ta kooli ei saa. Pühapäeval tähistame tema kümnendat sünnipäeva ja selleks ajaks peaks ta oma põdemistega ühelpool olema. Sünnipäevaks soovib ta pärmitainast, seda räägib ta juba kuid. Ei tea kas ta haigena ka veel tainast huvitatud on :D

Ise olen ma mõelnud talle kinkida uue kümne eurose, mida ta mu rahakotis imetlemas käib. Luges isegi sõnad peale, et ma seda ära ei raiskaks. Olen seda siis hoidnud ja plaanin selle ilusasti ära voltida ja lillekimbu sisse säädida. Loomulikult toimub ka traditsiooniline sünnipäeva reis, mis kuulub ainult sünnipäevalapsele ( ja mulle) koos valitud sihtpunktiga. Mete ettepanek oli Pärnu ja mina lisasin omaltpoolt Apollo kino külastuse koos kohvikuga. Ja eks ta saab siis ka oma 10 € sirgeks lüüa:)

Tegelikult tahtsin kirjutada ka veel oma lugejate tagasisidest. Nagu te märganud olete, siis iga postituse all on võimalik oma emotsiooni loetud postitusest väljendada. Ma oleksin väga tänulik, kui te seda võimalust rohkem kasutaksite. See on mulle ülioluline, ka negatiivne tagasiside. Kui olete linnukese teinud kasti "igav", tähendab see minu jaoks, et olete siiski kohal ja loete, olete sõnumi kätte saanud ja ootate huviga uut postitust, et jälle minu igavat postitust lugeda. See motiveerib. Seega lepime kokku, et kasutage neid nupukesi aktiivsemalt, te teete sellega mulle ülimat rõõmu.

Ma armastan blogimist. See on üks väga mõnus osa minu päevast!

Kui lapsed on haiged....

Sain täna oma printeri tööle. Tegelikult alustasin selle töökorda seadmisega juba 5. novembril. Siis sain tänu Kätriini jagatud linkidele päris mitu sammu edasi. Printer oli üle aastaaja juba seisnud, tindid olid otsas. Nüüd tellisin eBayst uue tindi ja vahetasin ära. Aga kaks punast tuld jäid ikka vilkuma ja arvuti ei olnud printeri tarvis vastavat driverit. Seega pusimist oli palju. Need sain sel päeval korda. Paber jooksis ka printerist läbi, aga ei trükkinud midagi. Jätsin asja sinnapaika.

Kätriini jagatud kasulikud viited:

Probleemi diagnoosimine
Printeri installimine
Printeri installimine - Windowsi spikker
Printimislahendused kontorisse ja kvaliteetne kassettide täitmine
http://www.youtube.com/watch?v=rX_8Sjt56Rg

Täna siis oli selline päev, kus olin valmis uuesti proovima ja närvid olid taastunud eelmisest katsetusest. Piisas printeri juhtme teise USB auku panemine ja asi toimis. Ma olen ikka kannatlik küll ja nii see "edu" tuleb :D



Ja kuna Metel oli õhtul paha olla ja palavik 38.1, jäi ta täna koolist kodu. Tal on ikka ka tohutu pinge peal kooliasjadega. Silmaga kohe näha, kuidas ta pingutab ja siis on nii läbi ja väsinud, kui koolitööd õhtuks tehtud saab. Eks see kurnab ka. Las ta siis ühe päeva taastub kodus ja puhkab.

Sten siis sai täna ülesandeks Meena lasteaeda toimetada. Punnis natukene vastu küll - see ongi tal igas asjas kombeks, aga lõpuks ütles, et on nõus. Ja siis hakkas Meena omakorda kahtlema, kas tema üldse tahab Steniga minna, et Sten hakkab teda kooliteel kiusama. Ma siis seletasin, et on ju uhke lasteada minna, kus suur venna viib. Õhtul lubasime lehed täita, kus on siis plussid ja miinused nii Steni kui Meena vaatenurgast, kuidas keegi ennast üleval pidas. Päris huvitav, kuidas neil läks ja kas nad olid teineteise käitumisega rahul.

Ja et mul nüüd printer töötab, otsisin Metele värvimiseks mandalasi. Mis see eesti keeles tähendab, ei teagi. Kasutan sellisteks otsinguteks alati saksa lehti, see on minu jaoks kuidagi lihtsam. Eks see printer on nuhtluseks ka, sest siis on kõigil vaja igasugust staffi välja trükkima hakata. Kujutan juba, mida Meenal kõik vaja on, kui ta saab teada, et selline võimalus on nüüd jälle olemas. Eks tuleb reeglid kohe paika panna, kellele ja kui palju.

Otsisn veel igasugust meisterdamist ja jõuluteemalist välja, sest tuleval pühapäeval on Külamajas suur jõulukaunistuste tegemine. Siis on koht, kust ideid ammutada.

Mõningad voltimised ja kleepimised http://www.besserbasteln.de/Basteln/Eventbasteln/basteln_weihnachten_und_winter.html

Salvrätist kuuse valmistamine. Loob pühade meeleolu http://www.besserbasteln.de/Servietten%20falten/tannenbaum.html

Jõulu-ja talveteemalist värvimist http://www.besserbasteln.de/ausmalbilder.html#Winter-Weihnachten

Voltimist http://www.besserbasteln.de/origami_falten.html

Kirjapaberid tähtedega, lumehelvestega jne. http://www.besserbasteln.de/briefpapier.html#Weihnachten

Head nokitsemist ja võtke lapsed ka punti!