Küsimused mulle

9. detsember 2014

Madalseis

Minul. Jälle. Polegi ammu juba sellist masekat olnud. Võib - olla mõjus laastavalt see tormiline nädalavahetus, ei teagi. Olen nagu tühjaks pigistatud sidrun. Ainult lapsed ja kassid - aga MINA. Eks see rahaline seis annab ka löögi, muudkui käi ja arvesta. Eile enne toidupoodi minekut viskasin oma kontole pilgu peale, et kassas makstes mitte lolli seisu jääda ja teaksin arvestada palju kulutada veel saan. Ja siis jäin õhku ahmides oma seisu vaatama. Üle 350 euro jumala lambist. Arvestasin ümbes 10 euroga. Olin siis sõnatu ja kahjuks ei saanud vaadata ka, kust raha pärit oli. Poes tegin tõesti hädavajalikud ostud ja raha kulutada ei julgenud. Mine tea, mis krdi raha see on:D

Kodu sõites mõtlesin, et kes see muu olla saab, kui minu eks. Lihtsalt muud varianti ei olnud. 8 -ndal kuupäeval ka veel. Lasteraha ju olla ei saanud, see tuleb alati täpselt 9 -ndal. Vist. Ega ma ka ei tea, kui valitsus just vahepeal vahetunud ei ole.

Tegin koduteel kohe kõne eksile, et asjasse selgust saada. Tema eitas. Arvasin, et püüab mind lolliks teha ja üsna edukalt. Aga ei, tema ei teadvat midagi asjast.

Läksin siis ema juurde, et netist järgi vaadata, mis kuradi summa see selline on ja minu suureks pettuseks oli lasteraha päev varem välja makstud. Krt, kas nii ikka tohib? See süvendas mu masendust veelgi.

Ja täna oli päeva nael. Ma ei saagi toimetulekut. Ei anna välja lihtsalt. Minu sissetulekud on liiga suured. Jaskar oli eelmisel kuul koolipraktikal ja seega supleme lausa rahas. Ma ei kujta ette, kuidas me välja veame uue kuuni, kui maksud ära maksan sellest 345 eurost:) Uuhh. Täitsa selline mõte on peas, et sõidaks keegi mind surnuks. Saaks murest lahti!

Ma lähen nüüd nõusid pesema. Kraanikaussi ei mahu enam mustad nõud ära:)
 

Meil käisid päkapikud!





Või päkapikk, ega ma veel täpselt ei teagi. Kogun ennast natukene ja teen kõne pakil olevale telefoninumbrile. Eks ma kahtlustan ka kedagi, aga kui ma juuksemaski leidsin pakist, siis mu kahtlused lõid kõikuma natuke. See peab olema keegi, kes teab mu telefoninumbrit. Kuna ma seda ei tea isegi veel peast, siis on väga kahtlane, kes seda veel teavad? Eks ma lahendan selle tänase päeva jooksul ära, kes see päkapikk oli:)

Teisi lapsi meil veel kodus ei ole peale Meena ja Stigi. Nii et kogu arutamise lust jäi neile. Ja eks me pistsime komme ka juba piisavalt suhu. Kõik head kommid meile välja valitud ja mulle (vist) suur Kalevipoja shokolaad ka - mõru, täpselt minu maitsele:) Meena muidugi kohe vaatas, et tuttav mees shokolaadil ja hüüdis mulle õnnelikult, et see on ju seesama mees, kes Stenil raamatus on. Sten loeb Kalevipoega.

Kokkuvõtteks. Võite meile julgelt komme saata, võtame kõik rõõmuga vastu. Ja suur, suur tänu tänase paki eest veel tundmatule päkapikule! Sõime kõhud kommi täis ja ülejääk läks suurde kommipurki ja sahvrisse hoiule. Kui Mete ja Sten jõuavad, pakume ka neile ja ülejäänut hakkan siis hommikuti neile jagama. Tükiks ajaks kommimure murtud jälle:)