Küsimused mulle

31. detsember 2014

Kingisoovitus



Kas nüüd just kingiks, võib ka niisama oma lapsele rõõmu valmistada. Aga tahaks rääkida natukene pikemalt ja põhjalikumalt ühest Apollo raamatupoe leiust, millest just äsja olid vaimustuses minu külalised. Nad olid väga tänulikud ja külaskäik olevat ka täitsa asja ette läinud, kui kuulsid ja nägid esmakordselt sellisest huvitavast asjast nagu loovatest joonistuskaartidest. Pidavat väga lahe asi olema ja tekitas suurt huvi.

Mina ei teadnud sellistest asjadest enne midagi, kuni  Apollo raamatupoes Metega aega parajaks tegime. Siis jäi lihtsalt silma ja uurisin lähemalt. Ja kuna Meenal oli sünnipäev tulemas, siis mõtlesin, miks mitte osta talle sünnipäevakingiks. Talle väga meeldib joonistada ja koopiapaberit kulub meil kodus ikka omajagu. Alalõpmata on paberikorv paberilehti täis - igale kriips peale tõmmatud. Raiskamine ju. Need kaardid on minu arust ideaalsed. Saab joonistamist harjutada, mitmesuguseid ülesandeid lahendada ja värvida. Kui valesti läheb või tüdimus tekib, kustutad maha ja võid otsast alustada või siis uue kaardi võtta. Kaardid on kahepoolsed, kokku 50 kaarti - nii et siis 100 varianti - võimalust kokku, et lapsel oleks tegevust. Ja autosõidul Jurmalasse olid need Meenal kaasas ja sai edukalt ka sõidu ajal tegutseda. Hind Apollos on 8,85. Karbis on kaasas ka sobiv pliiats.











 

Tõmbame otsad kokku

Aastalõpp läheneb. Veel loetud tunnid. Meie perel on iga jumala aastalõpp suts pidulikum ja rohkema söögiga. Eile, 30- ndal tähistas minu ema oma sünnipäeva ja seda eile juba 64. korda. Seega on meie aastalõpud alati natukene pidulikumad ja algavad alati ema sünnipäevaga. Eile saimegi siis sel puhul jälle kokku ja sai kõvasti söödud. Tänagi sai veel söömas käidud - maiustatud. Eile mina torti enam süüa ei suutnud.Ja et minust natukenegi kasu ka oleks, siis seadsime ema köögikombaini töökorda ja tegime proovisõidu ka ära:) Kinkisime talle kamba peale uue masina. Eelmisel on väike defekt ja seda oleks vaja natukene kööbitseda. Äkki saab veel eluloom.





Nii et see sünnipäev on väga mõnus algus aastalõpule.

Tänane päev on kulunud veel viimaste otsade kokkutõmbamisele. EMT lehel käisin ja lõpetasin lastel interneti ära ja endal nihutasin ka ühe astme mahtu vähemaks. Kokkuhoiupoliitika. Vaatame, kuidas mõjub - nii psüühikale kui rahakotile:D Vaesed lapsed:) Aga kuskilt peab midagi muutma, eriti "netisõltuvuse" pärast olen mures. Ega rahaliselt eriti ei võidagi.

Raamatukokku sain Mete raamatu viidud. Korra juba jooksis viivis. Nüüd on sellega ka korras ja süda rahul. Soomest toodud taara sai rahaks tehtud - lastel nüüd kummalgi 6 eurot taskuraha veel aastalõpuks:)

Kingitus, mille ma ühele vanatädile lubasin, ootab kahjuks veel oma aega. Ei olnud kedagi kodus täna ja ei saanud seda muret sel aastal enam kaelast ära. Sellest on natukene kurb:(


Tuled on ahjus, et õhtul toad soojad oleks. Õnneks andis külm järgi ja saab natukene sooja tuba ka nautida. Muidu oli ikka nii külm, et kütmisest suurt tolku polnud. Kartulid ja munad keevad. Teen veel suure kausitäie kartulisalatit. Kapsast oleme söönud novembrikuust saati - pisuke küllastumine on juba:D Salatid on meil viimastel päevadel väga hästi peale läinud. Kui ahi kinni saab, panen verivorstid ahju ja uus aasta on plaanis vastu võtta küla kuuse juures, kus lubati ka valla poolt kingitud ilutulestikku:) Lapsed on igatahes valmis poole ööni üleval olema ja kõik oma silmaga üle vaatama.

Selline tavaline, klassikaline aastalõpp on meil plaanis. Ei midagi glamuurset.

Meeleolukat  aastavahetust teile kõigile!