Küsimused mulle

18. jaanuar 2015

Positiivset ja negatiivset


Kõigepealt positiivsest. Olen juba varem kirjutanud, et reedeti on meie kassidel räime päev. Sel reedel ma ei saanud aega räimeautot oodata, sest Stig oli üksi kodus ja pidin kohe, kui lapsed bussilt tulid, koju tagasi kihutama. Kui ma oleks räime ootama jäänud, oleks kulununud miinimum pool tundi ja ekstra tagasi ma ei viitsinud enam minna. Õnneks oli isa eile kahe kilo räimedega meil eile ukse taga. Asi lahendatud. Lõikasin neli räime kohe tükkideks isa silme all ja ta pistis prõõkama, et hull oled või, soolikad vii kassidele, mitte korralikku räime:D Mina ju söödan alati kassidele ikka ehedat räime, mitte raipeid:) Rahustasin ta maha ja ütlesin, et see oli soojenduseks kassidele. Neli räime-jumal, ei tohiks ju nii suur kahju olla.

Loomulikult seisis mul ees räime rookimine ja praadimine. Ega ma räimest eriti lugu ei pea. Korra sõbranna juures nägin, kuidas asi käib ja nende pere väga armastab värsket praetud räime. Minu lapsed vahtisid suud ammuli, nende jaoks oli see täielik ulme:D 

Ei, puhastamise vastu pole mul midagi. Ostan alati vürtsikilu ka terve kalana ja puhastan meeleldi. Praadimine ka pole hull. Aga milleks vaeva näha, kui keegi niikuinii ei söö. Ok, isa tuli, tegin talle, pole probleemi. Aga värskelt praetud räimed nii mõnusasti lõhnasid ja isa sõi nii magusasti, et ma hakkasin ka siis nokkima. Stig sõi suure suuga, mis vanaisa talle suhu pani. Ja kuule, päris head olid. Ma sattusin lausa hoogu ja ei suutnud enam pidama saada. Väga meeldiv kogemus igatahes ja võib-olla ostan teinekord isegi praadimiseks. Saame meie Stigigagi maiustada:)


Ajendatud neljapäevasest ujula külastusest ja sealsest aurusaunast, tuli mul täna kange tahtmine päris ise sauna kütta ja ka üks korralik saun võtta. Niivõrd hea mulje jättis mulle sealne aurusaun. Muidugi on seal omad eelised-saab peale mõnusat kuuma sauna jahedasse basseinivette minna. Kodusest saunast tiiki minna praegusel aastaajal on natukene liiga karm. Ja mina ei tea, saun oli kuum küll, aga higi mina lahti ei saanud. Istu ja istu laval, viskasin leili, aga ei midagi. No kaua ma kannatan seal kuumas. Pesin ära ja käidud oligi. Ei saanud sellist feeling´ut, nagu neljapäeval. Aga ma vähemalt üritasin. Järgmine kord läheb vast paremini:D Vähemalt on mul juba kella kolmeks saunas käidud ja mõnus õhtu ees.

Enne sai veel küpsestatud kodu õuntest kaks õunakooki. Oli vaja lihtsalt mädanema kippuvad õunad eest ära teha ja eks soe õunakook ole ka paras delikatess. 


Siis tahaks veel tänada üht kommenterijat, kes soovitas mul selles postituses kovimasina kohvipadjad osta Eestist. Tegin siis nii, nagu soovitati. Padja hinnaks tuleb 0.11 eurosenti (soodne) ja tellimine oli lihtne. Isegi helistati personaalselt ja pakuti puuduvale kogusele asendust. Lisaks saadeti veel proovipadjad erinevatest kohvisortidest, et saaks aimu, milline kohv on parim. Olen alati tellinud mild´i. Seekord sai pakki ka regular. Proovipadjad olid mexico, dark ja deca. Olen nüüd kõiki testinud ja kõik on omamoodi head, kui õiges vahekorras kasutada (suur tass/kaks patja, väike tass/üks padi). Alternatiiv eBayle seega täitsa kohapeal olemas.





Ja lõpuks see negatiivne asi. Mete ja Sten. Võtsin neilt interneti ära, aga nemad on leidnud omale aseainena WIFI. Ja nagu teada, meil kodus WIFI ei levi, seega ollakse pikemalt koolis ja nädalavahetustel vanaema juures. Kõik selleks, et netis istuda ja Growtopiat mängida. Uus probleem, mis vajab kiiremas korras laehndamist:D