Küsimused mulle

19. jaanuar 2015

Meie pere on rivist väljas

Oleme haiged. Kes rohkem, kes vähem. Mete kõhis juba kolmapäevast saadik ja ma vedasin ta veel sellises seisus ujuma. Õpetaja oli ta koolis eraldi istuma paigutanud, sest kartis nakkust. Laupäeval oli tal ka palavik, Stenil sama lugu. Olid vanaema juures ja ravisid ennast. Eile tulid nad koju, palavik oli küll läinud, aga kõhakoor oli kõva.

Öösel kolme ajal tundsin, et Stig on ka tuline. Magas halvasti, küsis vett. Tundsin ilma kraadimata, et palavik on kõrge. Õhtul oli kõik koras, ei mingit märki, et laps haigeks jääma hakkaks. Andsin palavikusiirupit ja hommikul kedagi üles ei ajanud. Öösel oli kuulda, mis siin majas toimub. Kõik jäid koolist-lasteaiast koju ja magasime pikalt.


Hommik oli minu jaoks soodne. Lapsed hakkasid toimetama. Kes tõi puid, kes pani tule pliidi alla. Sten praadis muna, Mete tegi kohvi ja tõi selle mulle voodisse. Meena ronis saiapätsiga minu kaissu ja nautis hommikut:D Pudistas voodi täis küll saiapuru, aga mis sellest siis.

Mina ajasin ennast voodist välja alles pool üksteist. Tegin lastele putru lisaks Steni tehtud preamunadele, suuremal hulgal pärnaõieteed ja ravime ennast. Ega mul on ka mingi vimm sees. Kurk on kibe ja nina tulgub.

Nüüd siis on Stig jälle tuline. Kraadisin, peaaegu 39 kraadi palavikku. Sai aga järgmise koguse siirupit ja teki alla.Sellist grupiviisilist haigestumist ma ei mäletagi meie peres. Jaskar tuleb ka täna tiiru. Tema on terve, aga kui kauaks, kui ta siit laatsaretist läbi käib:D