Küsimused mulle

21. jaanuar 2015

Ka selliseid öid on

Kella nelja paiku öösel tegi Stig häält ja mina enam magama jääda ei suutnud. Kas on see ärevusest või peagi saabuvast vanadusest - ei tea.

Sellistel puhkudel haaran telefoni järgi ja loen siit - sealt. Hea alternatiiv raamatule. Raamatut on mul kehvem haarata, sest see vajab korralikku valgust. Öösel ma seda lubada ei saa, äratan kogu maja üles. Õhtul sama lugu. Kui on ikka magama mineku aeg, siis peab olema vaikus ja pimedus, muidu siin rahu majja ei saa. Seega peavad kõik reeglitest kinni pidama, kui hommikul on vaja vara tõusta.

Eilsetest uudistest jäi kõrvu, et isegi noorema kooliastme lapsed mängivad 2-3-ni öösel arvutimänge ja siis ei suuda koolis keskenduda. Selge see, et lapsel on uni lühikeseks jäänud, mis põhjustab väsimust, närvilisust ja huvi kaotust õppimise ja kooli vastu. Meil on selles suhtes kord majas. Väljaarvatud minul. Aga täiskasvanutele kehtivad vähe teistmasti reeglid.

Tänasel ööl avastasin hulgaliselt uusi ja huvitavaid blogisid. Keda huvitab, siis lisasin need ka oma hoolikalt kokku pandud blogirolli:D Ei mingit ninnunännutamist, seosusetut juttu, maitsetuid seksisugemetega poose. Hoopistükkis huvitavat, paeluvat, silmaringi laiendavat, loomulike piltidega lugemist-vaatamist.

Ja sinna nahka mu tänane öö läks ka. Kui ma lõpetasin, oli kell peaaegu kuus ja magama jäämiseks polnud enam mingit mõtet.

Otsustasin vaikust ja rahu ära kasutada ja ennast voodist välja ajada. Kvaliteetaeg mulle. Panin tule pliidi alla, tegin kohvi ja nautisin üksindust ja haudvaikust. Ainult tule praksumine pliidi all, külmkapp ja loomulikult Vikerraadio. Mõnus.

Lapsed ärkasid sekeldusteta, tegid oma rutiinsed toimetused ja saatsin nad uksest välja. Minu päev võib alata. Vaja ennast ja Stigi valmis sättida, et autoga remonti sõita. Väga tähtis sündmus minu jaoks:D