Küsimused mulle

24. jaanuar 2015

Ootamatud pöörded

Eilsest. Hommik, nagu iga teine-lapsed kooli-lasteaeda. Tegin kohvi, vaatasime Stigiga koos Mashat ja karu. Mingeid plaane ei olnud. Ja tavaliselt hakkan ma siis oma elu keeruliseks mõtlema ja otsima igasuguseid võimalusi-variante, mida ette võtta. Mitte alati, aga kui ma muud enam ei viitsi teha, koristada ja süüa teha näiteks. Vahest tahaks midagi muud...

Helistasin isale ja uurisin tema päevaplaani. Olime juba eelnevalt kokku leppinud, et kui tal töönädal on, siis lähen mingi päev ja teen temaga ühe reisi Pärnusse kaasa. Tema laseb mind linnas maha ja pärast võtab jälle peale. Tal on plaan endale Jyskist kardinad soetada ja siis oleks tal lihtsalt selles vallas abi vaja. Ühesõnaga, et mina selle jutti ajaks. Eelnev turuuuring on mul juba tehtud, on vaja lihtsalt "raha maksma panna" ja kardinad ära osta:D Ja kes juba ei tea, siis oma nn. "koduabilise" mängis ta maha...juba jupp aega tagasi. Nüüd peab ta ise hakkama saama oma majapidamisega ja lillepidu see ei ole.

Selgus, et töögraafik muutus ja ta peab vedama sel päeval hoopis Võru kandis. Nii et Pärnu trip langes välja. Võtsin siis juba vabalt ja plaanisin oma päeva niisama passida, midagi ikka tegevust leian pika peale, kui enam laiselda ei viitsi. Et noh istun ja ootan, kuini tööisu peale tuleb.

Ei saanudki kaua istuda, kui telefin helises. Mete. Nutab ja püüab mulle midagi seletada. Ehmatas lausa ära. Esimene mõte oli, et nüüd hakkasid tal vist päevad:) Mis ma muud ikka arvata oleks osanud. Aga ei. Temal kõrv valutab ja oleks vaja talle kohe kooli järgi minna. Rahustasin ta maha, pakkisin Stigi riidesse ja olime juba teel. Selle arvestusega, et kui juba kodust väljas oleme, siis põikame kohe ka Viljandisse sisse, sest mul olid juba pikka aega hingel kahe poisi kingitused, mis oli vaja kiiremas korras ära klaarida. Interneti teel poleks ma saanud seda teha, sest posti liikumise kiirus Eestis ei ole kellegile enam uudiseks. Lihtsam oli ise järgi sõita, Apollo raamatupoodi.

Kaks identset kingitust
Stenil on tänaseks kutse klassivenna (11) sünnipäevale, mille üle ta väga rõõmus oli. Ega tihti ju niimoodi küllakutseid ei tule ja lapse jaoks on suur sündmus. Eelmisel nädalal käis ta oma meie küla parimal sõbral (16) sünnipäeval. Sel korral küll ilma kingituseta, aga nüüd saab kingitus järgi viidud. Maakoht ja pole ju võimalust soovitud asja päevapealt välja võluda. Ja igasugust pahna ka ei tahaks häda sunnil kokku osta. Pakki said UNO kaardid ja tahvel Ritteri shokolaadi. Lisaks veel üks Kivi Pagari shokolaadi vahukoore tort tänasele sünnipäevalapsele. Ja kuna see laps elab päris kaugel ja me ei teagi päris täpselt kus, siis peame varsti teele asuma, et õigel ajal kohal olla.

Mete oli koolist valutableti saanud ja varsti oli kõrvavalu kadunud. Käisime veel mõningates poodides ja siis koju tagasi.

Sain mina Stigi kõrvale pikali visata ja silmgi vajus juba mõnusasti kinni, kui helises jälle telefon. Autoremondist. Võisin autole järgi minna. Igaks juhuks küsisin üle ka summa, palju see lõbu mul maksma läheb ja kas ma ikka maksejõuline ka olen. 521 eurot oli vaja kuskilt välja võluda paari tunni jooksul. Viieni oli aega autole järgi minna, kolmest helistati. Ja mis kõige hullem, oli vaja ühte juhti, kes auto koju toimetaks. Ema langes välja, temal oli tööaeg.




Ragistasin natukene ajusid. Ei saanud ma ju ometi Merjele (lähim blogija) helistada ja õelda, kuule ole hea, tule mõllame autodega väheke:D Pole lihtsalt tema stiil. Nii ma siis otsustasingi Jaskarile helistada ja küsida kohe otse, kas ta on nõus rooli minema. Ma olen teda süüdimatult palju kordi rooli sundinud. Vahpeal ta oli kategooriliselt selle vastu, seega ma väga kindel olla ei saanud, kas ta sel korral ka nõustub. Õnneks oli nõus ja saime oma pereringis asjadega hakkama. Raha sain ka täies ulatuses oma finantidest kokku. Arvele jäi veel 40 eurot elamiseks. Aga peaasi, et arvele katet oli, see on kõige olulisem praegu. Küll me ära elame:)

Ja nüüd meeste kõrvadele midagi...ma olen märganud, et siin käib päris palju meesterahvaid lugemas ja nüüd siis spetsiifilist juttu. Niipalju kui mina asjadest aru sain. Esiteks remondist autole mingit garantiid ei antud. Seal olevat varemalt meisliga kallal käidud ja midagi oli tihendatud metallitükkidega. Pooled olemasolevad jupid olevat puudu ja õlipump oli rikki läinud sellepärast, et hammasrihm oli liiga pingul. Ja vedru, millega hammasrihma saab pingutada, oli üldse eelneva remondi käigus panemata jäetud. Selline tagasiside, mis paneb mõtlema. Kas tasub ikka ei tea kus oma autot remontida lasta. Kahju on suurem kui kasu.

Väljavahetatud jupid
Auto on nüüd igatahes käes ja sõidab. Loodan, et ta teenib meid veel pikalt ja muretult.