Küsimused mulle

3. veebruar 2015

Ilus ilm ja ilusad uudised

Kes oleks eile arvanud, et täna selline fantastiline ilm väljas on. Hommikune kraadiklaasinäit -5 ehmatas küll natukene ära, sest saunas jälle veed valamata, aga -5 päikesega ja -5 ilma päikseta on nagu öö ja päev. Tänast külma polnud absoluutselt tunda, niivõrd mõnus väljasolemise ilm.

Et meil täna hambaarsti aeg uues kohas oli, siis oli kodust välja minek kindel. Sten ja Mete olid järjekordselt vanaema juures, seega saime hommikul magada niikaua, kui päike segama juba hakkas ja kell pressis ka juba peale, nii et oli vaja ennast liigutama hakata, et õigeks ajaks õigesse kohta jõuda. Ettenägelikuna võtsin Meenale vatipüksid ja soojad kindad ka kaasa. Ja kelgu loomulikult.

Meena sai omale plommi, millega peame kolme nädala pärast tagasi minema. Arst tundus tore, kuigi ega ma palju temaga kokku ei puutunud. Meie Stigiga olime ukse taga, et tähtsat tööd arstikabinetis vähem segada. Meena on piisavalt suur, et ise juba hakkama saada ja kätt tal hoida vaja ei ole.

Järgmine plaan oli kelgumägi välja otsida. Olen küll Nuia laps olnud ja kõik kelgumäed tol ajal, kui mina väikene olin, olid mulle teada. Aga tänapäeval vist on kõik need kohad unustusse vajunud, kinni kasvanud või siis sisse sõitmata. Tänapäeva lastel ju targematki teha, kui hommikust õhtuni talvemõnusid nautida. Kohustuslikus korras võib - olla koolipragrammi raames viiakse lapsi mäele, vabatahtlikult ja vabast ajast ei tee seda keegi.

Meie omal ajal läksime hommikul välja ja hilja õhtuni sai väljas tänava (Lõuna) lastega mängitud. Põhiliselt sai uisutatud, kelgutatud, suusatatud, lumekindlusi ehitatud ja niisama ringi joostud. Lehvitan teile! Ja igaüks teab, millised olid tol ajal talveriided - kootud käpikud, mitu paari dressipükse, "mingid" saapad - ei mingit Huppat, Reimat ega Lennet. Toas passimist mina küll ei mäleta. Alati leiti kambakesi tegevust ja lõbus oli ka alati. Ju sellest suurest õues viibimisest ja rahmeldamisest mul ka hea silmanägemine ja hea toonus:D

Olin kunagi silmanurgast näinud, et Nuias Kitzbergi kuju juures on nõlvake, kust saab alla lasta. Ja mööda sõites olidki Meena rühma lapsed seal just uudistamas. Nii et sinna me siis läksimegi. Mägi oli koralik. Oli järsemat laskumist ja natukene sujuvamat. Stig lasi kohe pepu peal järsemast ja tegi mitu uperpalli lumes. Ei teinud teist nägugi, naeris laginal. Niivõrd meeldis talle lumi. Meena lasi nii üksi kui koos Stigiga alla. Mina vaeseke pidin Stigi mäest ülesse jälle tarima, et ta saaks aga uuesti alla lasta. Pole viga, võib ju pingutada ka natukene selle nimel, et lastel lõbus oleks. Nii ma siis jooksin üles - alla. Täitsa palav hakkas.














Sel ajal, kui me mäe peal möllasime, oli helistanud ei keegi muu kui Anneli Lahe. Kellele see nimi midagi ütleb, saavad juba aru, mis asjus. Meile on külalisi oodata...juhhhuuu!