Küsimused mulle

4. veebruar 2015

Minu kiiks

Olen suur köögitarvikute fänn, seda olen korduvalt ja korduvalt juba maininud ja kohati on see juba haiglaslikuks läinud. Võib-olla on mul kergem variant. See tähendab, et on minust veel hullemaid. Seda ma ju ei tea.

Eile lõi see mul jälle välja. Kogu aeg lööb, kui ma kuskile poodi saan. Lasen ikka silmad üle käia nõuderiiulilt, äkki on veel midagi ilusat kuskil:) Ilu-iluks, praktiline peaks ka ikka olema. Oli Ruhjas üks ilus öökulliga tass, aga ma sain selle rahulikult ostmata jätta, sest see tass ei sobinud minu eelnevate tassidega. Oli ilus küll, aga sellest ei piisanud:) Ostsin hoopis südamekujulised piparkoogivormid, et midagigi osta saaks noh. Sellest vahest täitsa piisab. Aga kui ma oleks hinda kohapeal märganud, oleks need minu poolest jällegi ostmata jäänud. Kodus avastasin, kui kallid need tegelikult olid, aga siis oli juba hilja. Õnneks. Sest vormid on armsad ja pisemat ma juba kasutasin ka köömne-juustuküpsisete tegemisel.

2.20 €/ 6 vormi
Eile, kui meena tantsukooli sai viidud, oli mul natukene aega, mis oli vaja ära sisustada. Mitte et see nüüd mingi probleem oleks olnud. Mis see pool tunnikest siis sisustada ei ole. Taarat ma kodust kaasa võtta ei viitsinud, et oleks seda masinasse toppinud. Seega mõtlesin, et hüppan üle pika aja kaubamajast läbi. Raha mul eriti ei olnud, viimased eurod ja reedeni vaja vastu pidada, aga vaadata ikka võib ju. Otsejuttis ikka vaja ju köögitarvete riiulite juurde minna. Meie kaubamajast olen ma saanud väga mõnusa malliga kuivainetopsikuid ja viimased ma ostsin eelmise aasta lõpuga kõik ära. Nii ma nüüd vaatamas käingi, kas äkki on juurde toodud. Alati. Ja ükskõik kus poes ma ka ei käik, kuivainetopsikud vaatan ka kohe üle ja nii ägedaid pole ma veel kuskil näinud-saanud, kui meie oma kohalikust kaubamajast.

Ja oh seda rõõmu. Olid täitsa olemas. Täpselt sellised, mis mulle kõige enam meeldivad. Värvid ka kenad. Hinnad Normaalsed. Pisem (0,5 l) 1.40 , keskmine (1,1 l) 1.90 , suur (2,2 l) 2.20 €. Võrreldes Tupperwarega. Ega mul Tupperware vastu ju midagi poleks, võim ei hakka peale lihtsalt. Lepin siis alternatiivvariandiga. No ja natuke üle 8 € sain raskel ajal jälle ära raisata. Täiesti süüdimatu ikka ju:D


Täna võtsin kätte ja paigutasin uued topsid ära. Kaks jäid veel tühjaks, aga küll need ka kasutust leiavad. Paistis, et riivsai on mul otsas. Sellele kulub kohe üks tops ära. Mul on PEAAEGU põhilised kuivained kõik topsides ja kappides on kord. Mingisugunegi.





Maisihelbed
Suuremates jahu ja suh


Eks mul on veel unistusi, mida kööki varuda. Mitu nädalat käivad juba mõtted, et endale Tupperware leivakast muretseda. Olen ka uurinud, kas see ennast ikka õigustab. On nii plusse kui miinuseid, seega olen seda suurt sammu veel edasi lükanud. Aga leibadele-saiadele oleks hädasti mõnd hoikohta küll vaja.

TW BreadSmart


Teiseks asjaks on pipraveski, mis võiks ka minu köögis täitsa olemas olla. Ikeas on täitsa olemas enamvähem ideaalne.

 Millistest abivahenditest köögis teie unistate?

Avokaadosõpradele-võiks ka olemas olla:)