Küsimused mulle

9. märts 2015

Nädala ostukorv

Ma küll mõtlesin, et mina selle hullusega, oma toidupoe ostudest ülevaadet teha, ei liitu, aga kuna tõesti ma polnud seoses segadusega meie kodus juba kolm päeva poodi saanud, siis täna olin sunnitud poodi minema ja tilga piimagi koju tooma. Eile lõppes nii piim kui munad, värskest saiast-leivast rääkimata.

Oma kodusolevatest  toidutagavaradest ma ülevaadet ei tee. No see oleks üsna mahukas. Mul on kõik vajalik kodus olemas - sügavkülm on igasugust liha- ja kalakraami täis. Keldris on üsna mitmekseine valik kompotte, mahlu, moose, marineeritud kurki, borshisupi põhju. Kuivained on kõik kenasti kapis varutud. Kartul on oma.

Täna läksin spetsiaalselt piima ja munade järgi. Loomulikult võtsin ka asju, mis olid sooduses ja on niikuinii vaja lähitulevikus. Oma järgmised toidupoe ostutshekid lisan siiasamma postitusse, et siis nädalalõpus kokkuvõte teha. Kuidas see õnnestub, ei tea, sest me ju laupäeval plaanime ärasõitu. Annan endast parima, kasvõi siis reede õhtuni:)

09.03.2015
























 10.03.2015



Laste esimene öö


Nagu teada, eile toimus meie vastväljaehitatud ülemise korruse üleandmine "Kodutunde" poolt. Uudishimu oli suur, eriti lastel. Meena ütles kohe ausalt, et tema ei osanud sellistest tubadest unistadagi. Sten on väga-väga rahul oma toaga. Kuna tema jagab tuba Stigiga, siis praegu käib Stig seal ainult mängimas. Magama ma teda ülesse veel ei jäta, sest trepile on vaja värav ette muretseda enne. Rohkem ma midagi kirjeldada ei saa ja pilte ei saa ka enne, kui saade on eetris ära olnud.

Aga ma võin õelda, et kõik tehtu on imeline. Ostsin täna paar asja, et kõik see toredus kenasti puhas ja korras hoida. Kogun ennast tasapisi, et hakata laste riideid ja asju nende tubadesse kappidesse paigutama. Tegemist on palju, et igale asjale oma koht leida ja eks siis saan mina ka siin alkorrusel ennast natukene mõnusamalt sisse seada.


Õhtul olid kõik väga väsinud ja õhinal nõus magama minema. Duši all käidi juba varakult ja omal algatusel. Stig juba ammu magas, tema oli ka väsinum kui tavaliselt.

Vaikus sai majja kiiresti. Öösel peale kahte käis aga üleval päris suur mats. Ja varsti ukerdas Mete trepist alla pool unisena. WC-sse. Ta oli kukkunud. Ikkagi üsna võõras koht ja harjumatu pimedas teed leida. Varsti koperdas Meena ka ringi. Tema olevat halba und näinud ja oli aru saada, et ta tahab edasi magada minu toas põrandal. Õnneks oli ta vana pesa veel koristamata. Siis ronis Sten ka alla. Tema otsis oma vana patja. Selline voorimine esimesel ööl. Aga Mete ja Sten olid hästi maganud, kui välja arvata väikesed kõrvalekalded. Ja Meena lubas tuleva öö jälle oma voodis mööda saatma.

Meenale oli väga tähtis, et ma tema juksed tema toas kammiksin. Hommikul, kui ta silmad lahti tegi, kihutas ta kohe ülesse ja siis hõikas mind, et ma patse tegema läheksin. Õnneks suutsin ma ta ümber veenda, sest ega see juuste kammimine ajab parajalt karvu ja ega see üles ronimine ka kerge ei ole, eriti, kui on niigi kiire hommik. Kui ma tavaliselt ajan lapsi üles mööda minnes, siis täna tõusid kõik iseseisvalt. Jaskaril oli juba pesemaski käidud, kui mina kööki astusin. Tema oli õige varane. Eks tal on ka hea meel, et saab nüüd päris omaette toas olla ja seal on ka kõvasti ümberkorraldusi teha vaja. Homme saab ta muideks 18:)

See ongi siis põgusalt kõik. Täna tuleb isa ka vaatama meie kodu totaalset muutumist. Tahaks väga juba tema nägu näha:D

Hakkan nüüd tasapisi tegutsema...mõnuga:)