Küsimused mulle

27. märts 2015

Parim magustoit

Täna oli see päev, kui võtsin lõpuks kätte ja tegin korralikku kodutoitu. Paar päeva on juba selline tunne olnud, et kutsuks tüdrukud kampa ja läheks kuhugile välja sööma. Aga alati, kui ma oma mõttega olen nii kaugele jõudnud, on kell juba üsna hilja olnud. Seega pole sellest midagi välja tulnud.

Selle söögitegemisega on praegu mingisugune kriis. No ei tule vaimu peale. Aga kuna täna on reede ja Jaskar on ka koju tulemas, siis pidin hakkama asja tõsisemalt võtma. Hommikul vara võtsin liha sulama, et äkki tuleb tahtmine süüa teha, siis on vähemalt tooraine sulanud kujul olemas.

Lõuna paiku aga tuli kõne lasteaiast, et Stigi pidi jälle kahtlaselt rahutu olema. Istub söögilauas ja muudkui hüppab. Pissile nõus minema ei ole ja kasvatajad olid nõutud. Loomulikult läksin kiiresti kohale, sest mina tunnen ju oma last kõige paremini. Viisin ta sealsamas kohe potile ja piss tuli ilusasti ära. Laps oli kohe rahulik. Mingi probleem tal on, et ta ei julge oma häda normaalselt teha. Võtsin ta koju kaasa, kui ma juba seal olin.

Stig jäi juba autosõidu ajal lõunaunne, nii et temaga oli asi ühel pool. Magas mõnusasti. Mina siis hakkasin süüa tegema. Guljašši ja kartult. Kättevõtmise asi. Ja söök sai maitsev. Mete ja Sten jõudsid koolist täpselt söögi ajaks. Stig ärkas ka just sel ajal ja nii me siis neljakesi istusime ühiselt söögilaua taga ja sõime. Mõnuga. Me kõik olime igatsenud korralikku sooja sööki.

Magustoiduks tegin tarretist. Sel nädalal juba teist korda. Ja see ongi vist magustoit, mida  ma olen kõige rohkem oma elus teinud. Ja võin väita, et see süüakse alati 100% ära. Ühesõnaga meie pere lemmik. Lihtne teha. Otse pakendist. Lasen ainult vee keema, segan pulbriga, valan klaasidesse, lasen maha jahtuda ja külmkappi. Eks ta paras keemia ole, aga seeeest lihtne ja maitsev. Natukene võib ju ikka maiustada.

Sidruni tarretis

Poolast kaasa shopatud pulbrid

Millega maiustavad teie lapsed kõige meelsamini?