Küsimused mulle

21. aprill 2015

Töömessil

Et mingigi panus enda poolt anda ja üldsuse survele vastu tulla, käisin ära tänasel Töömessil Viljandis. Ja ma olen masenduses. Istun autos, päike kuumutab ja ma masendun täiega. Isegi meest on lihtsam otsida, kui tööd :D

Kõik on ilus ja fantastiline, tööd on massiliselt, aga on mõned miinused, eriti minu puhul. Ma elan metsas, äärmisel juhul Karksi-Nuias. Töö aga on enamasti linnas või siis linnast edasi veel kaugemal. Mul on lapsed. Ma ei saa kodust eriti kaugele minna ja tööajad, mis mulle sobiks - pole olemas. Põhiliselt on siiski vahetustega töö. Ja üldsegi, ma ei kujuta ette, et ma peaks tööl käima 50 km kaugusel (üks ots) ja seda oma isikliku autoga. Ma pole nii rikas. Auto ju kulub ja remont on üsna kallis, eriti minu jaoks, kes peab üksi viit last kasvatama. Sõidan oma auto saaniks, et kedagi miinimum palga eest orjamas käia...ei, tänan.

Tegelikult tekitavad paljud tööpakkumised minus tülgastust. Seepärast oleks vaja enne selgeks teha karjäärinõustaja abiga, mis töö mulle üleüldse sobiks.

Ettevõtlus, see on ainus variant, mis minu olukorras kõne alla saaks tulla. Aga mida ette võtta? Vaatame.



Üks pakkumine siiski tundus ahvatlev - vabatahtlikuks. 3 - 4 päeva. Seda ma kaalun tõsiselt. Suhtlemine välismaalastega ja selline kogemus kuluks mulle vägagi ära ja seda teeksin meelsasti.