Küsimused mulle

20. mai 2015

Kauaoodatud kinoõhtu


Meil ka siis täna see palju kiidetud Eesti uus perefilm üle vaadatud. Siinsamas meie oma kultuurikeskuses 2€ nägu. Tohutu kokkuhoid. Ei olnudki vaja Pärnusse sõita. Seega kasutame ikka alati juhust, et kohapeal pakutavast meelelahutusest osa saada. "0 Punkti" käisime ka ju vaatamas ja jäime rahule.


Kinos käisin Mete ja Meenaga. Meena oli juba nädal varem õhinal, luges lausa päevi ja elas selle nimel. Nii väga oodati kinoõhtut. Kuulutused olid igal poole üleval - koolis, lasteaias, Nuia peal, Kultuurikeskuses ja loomulikult ka FB-is. Ma ei julenud isegi jagada kuulutust, kartsin, et äkki huvi läheb nii suureks, et saalis ei jätku kohti äkki. Põhilised vaatajad olid lapsed, nii pisemaid kui suuremaid ja sekka ka lapsevanemaid. Vahetult enne filmi algust palus Meena ennast näpistada, et veenduda, ega see uni ei ole ometigi :D Ta teeb alati nii, kui midagi eriti lahedat toimuma hakab.

Film kestis peaaegu 1 tund ja 40 minutit. Väga keerukas film Eesti oludes valmis tehtud. Kui ei teaks, et meie oma film, siis ei oskaks aimatagi. Sisu oli ka üsna tihe ja huvitav. Oli ka hirmuäratavaid kohti ja nalja sai ka. Metele kohe eriti meeldis, sest peaosaline Mari oli ka natukene selline poisilik tüdruk, julge, kihutas jalgrattaga ringi ja Mete tahaks ka kindlasti selline tüdruk olla. Eks kogu see filmis olev lastekamp oli just sellises Mete eas. Minule meeldisid osaliste nimed, ilusad ja lihtsad: Mari, Olav, Sadu, Leo, Kadri, Anton. Ilusad vaated olid ka Tartu linnast ja üldsegi selline ilus Eesti film heade Eesti näitlejatega.

Meena vaatas ka filmi huviga ja isegi naeris kaasa paaris kohas. Saab naljast aru küll :D Sain lastel silmad särama jälle.




Elsa fännidele

Meena on meil tsüklis, kus ta fännab tohutult "Lumekuninganna ja igavene talv" tegelast Elsat. See hakkas tal pihta kuskil aasta alguses. Ära oleme käinud kinos ja filmi üle vaadanud, ostetud on üks mitte just eriti odav Elsa nukk ( ca. 27€, on olemas ka veel topeltkallimaid nukke), ühe Elsa teemalise pikavarrukaga pluusi olen talle Hiinast tellinud ja viimane asi, mille ta mult välja rääkis, oli kleit. Selle sain ma siis suure surve ja surmaga tellitud 19. aprillil.

Kleit on tänaseks kohal (postitädi käest allkirja vastu sain). Kuu aega võttis aega. Ma kohe pakist välja ei võtnud. Mõtlesin, et teen Meenale üllatuse ja viin postkasti. Las siis ise peale lasteaeda läheb rattaga vaatama, kas posti ka tulnud on. Oleks ju lapsel vahva oma kaua oodatud pakk kleidiga postkastist leida.

Kuna meil täna on natukene mitte eriti traditsiooniline päev ja jõuame koju hilja, siis pika kaalumise järel tegin paki lahti. Olin juba unustanud, milline kleit tellitud sai. See on selline rohkem maskeraadi kleit. Igapäevaselt sellega kõndida ei kõlba, eriti kodust välja. Kodus ringi lendlemiseks ja ennast printsessina tundmiseks on aga väga hea. Meil on sarnaseid kleite Saksamaa ajast päris palju ja ma olen ikka hädas olnud, et Meenat talitseda nendega mitte inimeste sekka minemast. Lasteaias võiks ta sellega vast ainult mänguasja päeval olla, siis on nagu natukenegi teemakohane.

Kleidi juurde nüüd. Suuruse tellisin taas +8, mis vastab suurusele 140. Kuidas ta seljas istub, saan õhtul teada ja äkki pildi ka (loodetavasti). Kvaliteet on nii nagu ta on, ei saa kurta. Kleidi link on siin. Meena isiklik valik. Mina vormistasin ainult tellimuse. Ja see valimine kestis tal pikalt-pikalt, sest valik on/oli meeletu. Vaadake ise.

Et väikegi üllatus oleks, panin kleidi riidepuule ja Meena voodi juurde. Õhtuks üllatus missugune. Enne aga ei tohi ma piuksugi teha, muidu ei jõua ära kuulata, millal koju saame. See kleit võib isegi meie täna õhtuse suure sündmuse muidu ära nullida.