Küsimused mulle

8. september 2015

Tasuta lõunaid pole olemas

Ettevaatust, ma hakkan nüüd halama. Ma ei vaja mingit kaastunnet, aga tahan lihtsalt kirja panna, mis mul õelda on. Küll ma ülejäänuga ajapikku ise jälle toime tulen.

Meil on tulemas suht raske ja keeruline kuu. Mitte meil, aga minul. Olin üsna optimistlik, kui pidin siin viimased päevad hasartselt laveerima, et rahaga tänaseni toime tulla. Sai ju kõvasti laristatud reisil olles. Mitte et ma nüüd ilma aruta oleks tühjale tähjale kulutanud, aga kui sul on lapsed ja ees on ka kooliminek, siis paratamatult on suuremad kulud.

Igatahes reisilt tagasi jõudes oli mul hinge taga veel ca.100 eurot. Päris hea tulemus ju iseenesest:D Sain sellega kenasti toime...reisi Tartusse, reisi Pärnusse, lastele sisejalanõud. Eile olin ma juba rahatu. Isegi auto oli kütusest tühi, pidin teisest autost Kirbuturu asjad välja tõstma, et sealne kütus ka lasteia vahet maha sõita.

Õnneks oli täna juba lasteraha päev. Tavaliselt ma ei vaata summat, sest seealati niikuinii üks, 460 eurot. Täna millegipäerast soovisin kinnitust, et mul ikka see rahasumma olemas on. Aga nagu iga aasta, septembris on see ju alati väiksem, kui sul peres on 18 aastane õppiv laps. See oli mul peast täitsa läinud. Summa oli sedajagu ka väiksem, minul 340 eurot...120 eurot vähem. Paras hoop meie eelarvele.

Maksin kohe ära elektri (ca. 50€) ja telefoniarve (117€). Alles on meil elamiseks ca. 170 eurot. Päris kohutav. Püüan poest võimalikult suure kaarega mööda käia ja koduste vahenditega toime tulla. Õnneks saavad lapsed koolis/lasteaias põhitoidu, kodus püüame piskuga toime tulla.

Paningi potitäie koorega kartulit pliidile. Tuli on pudega all, saab toa soojaks ja söögi ka valmis. Tegelikult kütsin täna esimest korda ka ahju, et toad mõnusalt soojad oleks ja pesu ka kuivatada saaks.

Tegelikult on ilmad ka päris masendavad kogu selle muu jama keskel. Katsu siis normaalseks jääda. Televisioonis ja raadios on muudkui pagulased ja korruptsioon, nüüd sekka ka korvpalli. Masendus muudkui süveneb.

Eile algas "Kodutunde" hooaeg, mida ma loomulikult ka vaatasin. Eilse naise saatus on nii jube, et minul ei tohiks küll midagi vinguda olla. Jääb ainult rõõmustada imeilusa elamise üle, mille ta tänu Kodutundele ja headele inimestele sai. Natuke kurb oli lugeda FB-ist sapiseid kommentaare, kus taaskord püüti materdada Kodutunde meeskonda. Kibestunud inimesed.

Eks meiegi ootame veel oma treppi, mis oli ettenähtud. Ükspäev, kui lastel bussi vastus käisin, ütlesin, et mul on teile üllatus. Nendel oli esimene pakkumine kohe, kas Kodutunde poolt on meie trepp kohal. Ei ole. Olid hoopis kassipojad.

Ei möödu nädalat, kui nad ei küsi, millal trepp tuleb. Ja eks teisedki küsivad, kes sellest teadlikud on. Mina kehitan vaid õlgu, nüüdseks olen lootuse juba kaotanud. Rõõmustame selle üle, mis meil on. Saame üles ronitud ka ajutist treppi mööda. Mul lihtsalt ei ole südant, et võtta telefon ja helistada Sandrile ja küsida. Kasvõi niipaljutki, et kuulda oma kõrvaga, et trepiga läks seekord kahjuks nii, et seda ei tulegi. Varemalt ta ikka helistas ja uuris, kas trepifirma on juba ühendust võtnud, nüüd on aga kõik vaikne juba alates viimasest filmimisest meie juures.

Sain nüüd osa koormast siia postitusse poetatud ja lähen oma eluga edasi. Ise ma olenkiitnud, kui lahe on vähesega toime tulla, tekib lausa hasart. Olen põnevil:D