Küsimused mulle

12. september 2015

Kokkuhoiupoliitika

Täna on küll alles laupäev, aga ma tahaks juba hõisata, kui kenasti olen ma sel nädalal majandanud. Nii hästi on kohe läinud, et hasart muudkui kasvab.

Esmaspäeval käisin ma poes ja kulutasin ca. 16€. Selle 16 euro sees oli ka jupp vorsti, mille ma kartulisalati tarvis ostsin. Tegelikult ostsin siiski lati vorsti, et saaksin nädala sees allesjäänud jupist ühe söögikorra veel teha. Täna oligi meil kartulipuder vorstikastmega.

Teisipäeval võtsin autole 25€ eest kütust, mida on ka veel enamus alles, sest reedel me ei sõitnud. Olime kodus ja põdesime. Minuni on ka külmetus jõudnud ja päris vastik on olla. Õnneks leidsin autost pool ibumetiini tabletti, see tegi olemise kraadi võrra paremaks.

16 euro sees, mille ma esmaspäeval toidule kulutasin, oli ka kaks karpi strogoniviks mõeldud liha, millest ma tegin üleeile suure poti täie pajarooga, kuhu panin veel hulga sibulat, küüslauku, porgandit, tomateid ja kartulit. Kõik sõid ja kiitsid.

Eile ma süüa ei teinud kui väljaarvata hommikune neljaviljapuder pohla-pirnimoosiga. Käisime ema juures kartulit võtmas ja saime seal midagi kõhtu.

Täna hommikul tühjendasin kõik seisima jäänud jogurtipudelid ja hapupiimad, lisasin ühe muna, jahu, soodat ja saime imemaitsvad pannkoogid , mida sõime tuhksuhkruga. Vahelduseks moosile.

Külmkapp on meil üsna tühi. On veel liitri jagu piima, üks muna, ketšupit ja ilmatuma kogus võileiva margariini, mida ma Saksamaalt odava hinnaga kaasa tõin. Ja taluvõid on ka massiliselt.


Sügavkülmast võtsin homseks välja mingisugused lihatükid, üks tuunikala konserv on veel...nii et tulen esmaspäevani ilma poodi minemata välja küll.

Täna õhtuks keetsin potitäie punast peeti, mida näksimisvajaduse rahuldamiseks süüa. Samamoodi on porgandi, tomatite ja kurgiga - kui kellegil isu tuleb/on, läheb ise otsima põllule/kasvuhoonesse.