Küsimused mulle

6. detsember 2015

Mis meil juhtunud on vahepeal

Alustaks laupäevaga. Üle pika aja olime jälle vooluta. Ettevalmistusi ma teinud ei olnud, sest oli raske uskuda, et vool ära kaob. Õnneks on meil kaevus vesi ja toas puidega kütmise võimalus. Sooja oli, kohvivee sai puupliidil valmis. Ema oli ettenägelikult kohvipuru ka kaasa toonud. Mul ju kodus vaid kohvipadjad, milledest ma juba ühe tassi valmis olin leotanud. Kehval ajal käib küll:)

Eelmisel päeval vormistati meie telekate ost. Kõik suuresti tänu Kaisale, kes minu ühele postitusele koheselt reageeris ja pakkus head diili. Telekate ses mõttes, et ema otsustas ka detsembrikuu puhul omale kingituse teha ja muretses natukene kaasaegsema "pilli". Tellimus sai tehtud eelmisel päeval enne tööpäeva lõppu ja kuller oli telekatega kohal järgmisel hommikul üheksa paiku. Laitmatu ja kiire teenindus.

Tänu uuele telekale on meil justkui uus elukvaliteet. Väga rahul oleme nii teleka suuruse (32"), kui uue pildi ja soundiga. Välimus on ka päris soliidne.


Kui kuller oli autogrammi kätte saanud, lõpetasime oma kohvid ja siis oli juba aeg varane tiir Nuia teha. Ühendasin jällegi kaks asja. Mete oli vaja bussi peale viia(Tv10 olümpiastarti)  ja minule oli Omnivas pisikene salajane pakike. Eks ma aimasin ikka ka kellelt. Jällegi pean ma Kaisat kiitma. Ta saatis mulle imarmsad soojad sokid, mis on tema kätetöö. See on tänukink, millega ta ühe tähtsa fondi liikmeid meeles peab. Ja nagu selgeltnägija, oli ta pakki pistnud ka mulle väga vajaliku vidina - ripsmetušši. Oligi mu eelmine juba vana ja enamvähem kuiv. Rõõmu kui palju:)

Kas pole ilusad? Nagu masinaga kootud:)
Kui me Metega hommikul autosse läksime, oli meil sealt ka üllatus. Ma nimelt siin just paar päeva tagasi tagasihoidlikult parastasin neid, kellel hiired autos on. Noh et auto on räpane ja toidujäätmed kindlasti vedelevad (emal oli hiir kassatšekid pulbriks jahvatanud). Hiirtel mõnus ennast sisse seada. Ja siis vahetult pärast kiitlemist, et mul küll hiiri ei ole, avastasin puruks näritud kilekoti. Siis juba tundsin hiirte virtsa haisu ka. Koheselt sai lõks ülesse seatud ja järgmine hommik oli paras volask kätte saadud. Jälle minu poolne rõõm.

Hommikusöök kassile
Ma ei saa aru ainult, miks mina pean kassidele hiiri püüdma. Täna panin igaksjuhuks veel korra lõksu üles. Ei saa lasta ju autot ära rüüstata.

Tänane päev oli ka kenasti sisustatud. Külas toimus meil jõululaat ja sinna saatsin ma Steni, et ta saaks piparkoogitaignaga natukene äri teha. Ise ma aega ei saanud, sest pidin Meenale saatjaks olema ühel heategevuslikul esinemisel, kus nad oma lauluringiga esinesid. Mulle ei tulnud mõttesegi, et ma seda kutset eiraks. Teeb ju lauluõpetaja nendega tööd selle nimel, et ka esinemas käia ja kui siis kedagi kohale ei tule on üsna näotu ja tänamatu. Viis last oli kohal ja esinemine sai ilusasti tehtud.

Pisikene proov enne õiget esinemist

Esinetud ja luba piparkooke maitsta
Enne minekut tegime Meenal juuksed korda, mis oli vaja nii või naa juba teha. Tänu mi ekule sai see lihtsalt kätte võetud ja tehtud. Saime isegi aega natukene rohkem teha. Püüdsin Meena juukseid sirgendada. Tal on nad üsna karmid ja hoiavad õrnalt lokki. Sirgendajaga saime nad eriti siledaks ja ühtlasi ka kiiresti kuivaks. Vahest ju võib - nii korra 7 aasta jooksul:)

Peegel leiab kasutust 


Eks me Meenaga olime enne juba natukene suuremad plaanid paika pannud. Põhieesmärk oli laulmine, aga selle tuules plaanisime ka ühise kohviku külastuse teha ja Meenaga seda teha on puhas rõõm. Avastasime ühe päris hea söögikoha otse Kauba tänaval. Nime ma ei teagi ja tšekki ka ei võtnud, kust seda lugeda. Igatahes hea oli - nii söök, miljöö, parkimine kui hinnatase. Teine kordki.

Tellisime omale liiga palju süüa, sest kõht oli nii tühi, et ei tea mida ära söönud oleks. Aga söögikoha poolt tehti kohe ettepanek praad kaasa pakkida. Seda võimalust me ka kasutasime. Meena soovis peale söömist vaid pikali visata ja silma kinni lasta. Kojusõidu aja ta maha magaski.

Nagu tavaks, otse koju ei lähe me kunagi, ikka enne ema juurest läbi. Temalt siis kuulsime, et Steni piparkoogitaigna äri lõppes üsna kiirelt. Sten lihtsalt otsustas, et tema läheb koju ja vanaema võttis tema ülesanded üle. Laat oli uhke olnud, müüjaid palju. Ainuke mure oli olnud ostjate puudumine. Kui me külamajast kiirelt hommikul läbi lipsasime, jäid Meenale kohe silma Elsa teemalised riided. Tema oma aruga oleks kõiki neid omale tahtnud. Jumala õnn, et ma ta sealt kiirelt minema sain, mulle tervislikum. Seletasin talle, et me oskame ise ka Hiinast neid tellida, kui vajadus peaks olema. Kõige hullem, et meil ei ole vajadust. Aga laste asi. Ma rahustasin Meenat, et ma mäletan veel väga hästi, kui ma ise väike olin ja kuidas ma ka omale ühtteist tahtsin. Läheb üle.

Selline nädalavahetus meil. Homme uue hooga.