Küsimused mulle

12. juuni 2016

Peale vihma

Nüüdseks on siis suur vihmasadu möödas. Oli hea ja vajalik. Maa sai korralikult kastetud, isegi keldrisse tuli meil vesi, mis tegi vaid rõõmu (ei tasu muretseda, pump pumpas selle kohe automaatselt välja). Riskisin siis lõpuks ka pesu pesta masinaga. Nõud said igatahes masinaga pestud, vett kaevus jätkus.

Pesumasinaga aga nii hästi ei läinud. Algus olu paljulubav, aga lõppu tulla ei tahtnud. Masin muudkui pumpas endasse vett ja siis jälle pumpas välja, kuidagi ei tahtnud tsentrifuugini jõuda. Minu mõistus sai otsa. Keerasin veekraani kinni ja nii mu pesu masinas lõksus ongi.

Täna võtsin mustapesukoti ja tulin ema juurde. Vaja ju homseks mõningaid puhtaid riideid, nii minul kui lastel. Mured ei lõpe meil siin elus iialgi.

Enne kodust lahkumist käisin kaameraga tiiru aias ja vaatasin puukuuri ka oma silmaga üle. Eile ei pistnud ma ninagi välja., sest tõesti, kogu päeva ladistas vihma. Täna on kõik mõnusalt niiske ja värske õues.

Kõigepealt puukuur. Meie ajutine trepp, mille Kodutunde Alex mängleva kergusega kokku lõi, leidis kasutust puukuuris. Sobib perfektselt ja on mõnus üles-alla voorida.


Rahulolevad kiisukesed pärast kosutavat hommikusööki





Meena emadepäevakingitus. Kasvatajate abiga kasvatati emadele tomatitaim. Iga-aastane traditsioon.

Värsket tilli on kasvuhoones piisavalt, sest eelmisest aastast on tilliseemet mulda jäänud ja on toimunud isekülv.



Valgeklaari beebi, millest kasvab suur õun.





Tunnete jasmiini lõhna - vanade majade põhitegija.





Lehise käbid



Selle põõsa taimekese sain ma pisikeses lillepotis ca. 8 aastat tagasi oma töökaaslaselt, kes oli selle seemnest kasvatanud.


Maasikad katteloori all, et öökülm õisi ära ei võtaks.


Sibulakasvatus










Mädarõigas kurgihooaja tarbeks







Lapsed tegutsevad veel toas, sest väljas pole päris see ilm veel, mis õue kutsuks.


2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Meil tegi pesumasin ka nii. Tuli välja, et viga oli mootori harjades. Oli täiesti parandatav viga (masina tõug Beko), guugeldasime, vaatasime õpetusvideot, Mees nokitses natuke aega ja sai mootori kätte, harjad maksid 22 eurot. Paranduses lubati algul kolme päevaga, siis heal juhul kuu ajaga korda teha ... Mees pani harjad ise paika, masin peseb taas. Äkki on Sinu masinal ka viga harjades?

ShoppingQ ütles ...

Oli hoopis mingi klapi viga. Nüüd on asi korras. Võeti mingilt vanalt masinalt klapp ja oli asi lahendatud! Nüüd on vaid piisavalt vett vaja kaevu:)