Küsimused mulle

15. jaanuar 2016

On jama...

Mul on suht jama seis praegu. Olin küll omaarust ettenägelik ja tegutsesin õigeaegselt, aga näe, Eestis käivad asjad teisiti.

Ma pole eriti kogenud Eesti netipoodide tellija. Kogemus, mis mul on, jääb vist üleeelmisesse aastasse, kui ma kohvipatju tellisin. Ma nimesid nimetama ei hakka, aga kui makse tegemisest mõned päevad möödas olid ja ma heauskselt juba oma kauba saabumist ootasin, sain kõne tollest e-poest, kust kohvi juba päevi varem tellitud oli. Minu imestus oli suur, kui vabandatati, et kohvipatju, mida soovisin, koguseliselt niipalju ei olnud, kui tellisin. Pakuti asenduseks muud sorti, millega olin nõus. Mulle oli oluline, et kohvi juba saabuks. Nemad aga alles avastasid, et polegi tellitud kaupa saata. Suht imelik minuarust nii viivitada. Kas äri tehaksegi Eestis nii?

Vist tehakse. Sest ükspäev tellisin ühest käsitöö e-poest omale heegelniiti juurde, millest ma laudlina praegu teen. Kaubandusest lihtsalt ei õnnestunud piisavat kogust saada ja oli vaja samasugust niiti kiiresti juurde. Tellimise ajal oli mul veel varu ja lootsin, et kui ma oma varu läbi heegeldanud olen, jõuab tellitud kaup juba minuni. Kaua see siis ikka aega võtab. Aga Eestis vist eriti kiirusele ei keskenduta. Ei ole kippu ega kõppu. Püüdsin täna helistada ja uurida, kas ikka kõik korras on  ja kas neil ikka on mulle soovitud kaupa saata, aga ei vastata ka telefonile.

Niit sai mul tänasega otsa ja töö seisab, millest on ikka kuradima kahju. Oleks hädasti lisa vaja. Täitsa huvitav, kaua selle asjaga läheb.