Küsimused mulle

19. jaanuar 2016

Minu viimane kohv

Ärge saage valesti aru. Ma ei kavatse kohvi joomist maha jätta. Lihtsalt selline kurb asi on, et ma lasin masinast läbi viimase kohvipadja meie majapidamises. Sellist asja pole enne juhtunud. Ma ei saa ka ennast süüdistada, sest ma tõesti tegin kõik endast oleneva, et sellist vahet sisse ei tuleks.


Viimane tilk kohvi

Koht (LINK), kust ma juba pikka aega patju tellisin, lõpetas väga äkitselt tarnimise teistesse riikidesse seoses massiliste probleemidega välissaadetistega. No ma ei tea, minul nendega küll probleeme ei olnud. Pakk tuli nädalaga ja saatekulu oli 0. Ideaalne koht kohvi tellimiseks ja siis äkki neil probleemid.

Vastus minu järelepärimisele:

"Wir versenden aufgrund von massiven Problemen mit Auslandssendungen nur noch innerhalb Deutschlands."

 Ma saan aru küll, oligi liiga ilus, et saatmine Eestisse tasuta oli. Isegi "sakslane" tegi selle jutu peale suuri silmi, kui imestas, miks ma ei lase Aldist omale kohvipatju lasta tuua. Polnud vaja, tol momendil. Nüüd juba oleks, aga pole toojat.

Kui ma asjale ükskord pihta sain, miks ma oma tellimust teha ei saa ja paar päeva juba lahendust olin otsinud, leidsin lõpuks mingigi lahenduse ja kõige võimalikumalt soodsama koha, mis mu probleemi natukene küll leevendaks. Kas ma ka edaspidi seda varianti kasutama hakkan, ei tea.

Vaatsin läbi ka Eesti pakkujad, aga 15 eurosenti padja eest + veel saatekulu on natukene liiast minu jaoks. eBays on küll soodne kohvi, aga saatekulu kipub ikka sinna 12 euro kanti.

Viimases hädas mõtlesin, et viskan Tchibole pilgu peale. Nemad on tuntud oma hea kohvi poolest. Olin meeldivalt üllatunud, kui märkasin, et ka nemad müüvad nüüd kohvi sajastes kottides. Postikulu väljaspoole Saksamaad on 9,95€, aga kaval nagu ma olen, optimeerisin ma reklaami tellimisega kulusid 10% ja sain  6,59€ kogu tellimuselt alla. Lõppkokkuvõttes tuleb ühe kohvipadja lõpphind mulle 11 eurosenti. Pole küll eriti suur võit aga põhimõtte küsimus.

Mis edasi saab, ei tea. Korra käis peast läbi mõte osta uus masin, mis tarbiks ubasid. Level ülespoole jälle. Laiekraan-teler on, miks mitte ka korralikum kohvimasin osta :D Tuludeklaratsiooni rahad on tulemas, leiaks praktilist kasutust rahale.

Siinkohal väike üleskutse. Mida ma uue täisautomaatse masina puhul silmas pidama peaksin? Eks ma olen silma juba visanud ka mõnele masinale, aga soovitused on teretulnud.