Küsimused mulle

2. aprill 2016

Nali naljaks

1. aprill on selleks korraks möödas ja järelkajad on kohati päris karmid. Eriti liigutav oli Eveliisi "nali", kus ta väitis, et "muinasjutt" sai läbi. Perekooli pani see küll igatahes kihama. Kahjurõõm oli aga üürike, sest nii hullud asjad siiski ei ole. Lihtsalt järjekordne mõõn. Õnneks. Või noh...parem, kui abielu lahutus. Lahe ninanips "perekoolikatele". Hästi ajastatud ja kuna Eveliis kirjutab väga hästi, siis hea lugemine samalajal.

Ise ma sain ühe ja ainsa "aprillinalja". Nimelt ilmus FB-grupis (käsitöö), kus ma ka liige olen, selline teade:

"Kuna tegemist on siiski väga suure grupiga, mis nõuab aega ja pühendumist siis edaspidi on liikmemaks kõigile 1€/kuus."

Nojah, mõtlesin ma omaette, mis siis ikka, tuleb see euro maksta või grupist lahkuda. Siis aga hakkasin mõtlema, kui palju meid selles grupis olla võib. See arv on minu teada kuskil üle 10 000 . Pole ju paha teenistus. Siis ma taipasin, et ei saa olla, see peab küll mingi nali olema. Nagu see "küünte" jama. Kuigi see asi juhtus enne 1. aprilli. Ja edasi kommentaare lugedes oli asi selge. Olin oma "aprilli" kätte saanud.

Lastele sain ma ka hommikul vara kohe nalja tehtud. Ja et mitte jupitama hakata, said kõik korraga.

Nagu iga jumala hommik, küsiti ka seekord, kumba autoga minek toimub. Kuna halli auto paak oli kütusest juba pikemat aega kuiv, siis sõitsin mustaga. Lastele aga ütlesin kohe, et sõit toimub halliga. Nemad lähevad ees enne mind alati juba autosse, panevad kompsud "vööri", kinnitavad rihmad ja ootavad, kui sõit lahti läheb. Nii ka sel korral.

Mina aga panin veel pesu kuivama ja kui ma siis valmis sain, istusin teise autosse ja hõikasin neile "Aprill". Kogu kaader pidi ümber kolima ja nalja oli nabani.

Töö juures juhtus selline lugu, et meil oli kolimispäev 1. aprill. Meie uus kabinett sai valmis ja vana läheb remonti. Oli vaja ruum tühjaks saada ja nii me siis ümber kolisime. Kõik oli juba paigas - lauad, toolid, arvutid, kui meile teatatui, et interneti saab alles alles õhtuks. Mina isiklikult olin kindel, et see peab küll mingi nali nüüd olema. Ei saa me ju tööd ilma internetiühnduseta teha. Aga ei olnudki nali. Saime hoopiski poolest päevast koju, sest mis me seal niisama istume ilma tööta. Vahelduseks oli päris mõnus vara kodus olla.

Sealt omakorda ei uskunud keegi, et ma kodus olen ja miks ma kodus olen. Kõik kahtlustasid, et püüan omaarust nalja teha. Selline suht ebakindel päev on see 1. aprill, aga korra aastas elab ju üle.

Ja siit tuleb nali, mis mul elu aeg meeles püsib.

Ammustel aegadel, kui ma veel korteris elasin ja seda "eksiga" koos, siis helistas mulle tolleaegne sõbranna ja teatas, et tuleb meile külla ja on varsti kohal. Mina aga olin tol ajal veel üsna laisk ja tihtipeale mul olid kodus puhtapesu hunnikud. Jah, puhta, nii laisk ma ei olnud. Pesu oli ikka pestud, aga selle lappimise ja veel hullem, triikimisega, olid mul suured probleemid ja seda ühe lapse kõrvalt. Uskumatu, aga tõsi.

Meie siis hakkasime kiiruga korda majja lööma. Pesu sai surutud kuhugile silma alt ära. Kiiruga sai mingi enamvähem talutav üldmulje loodud ja jäime siis ootele. Keda ei tulnud, oli sõbranna. Nali. Me nii pingutasime ja südamest.

Muideks, nüüd, 5 lapsega, pole meil majas mingeid pesukuhilaid. Ma lapin pesu kokku alati otse pesurestilt ja seda iga kord, eranditeta. Kui pole aega või viitsimist, siis see pesu lihtsalt ripub nööril. Ja kui lapitud, jagan kohe iga lapse kappi riided. Arengud.