Küsimused mulle

1. jaanuar 2017

Aasta uus

Head uue aasta algust kõigile! Alustaksin oma tänast ja selle aasta esimest postitust Marimelli sõnadega:

...võtke iga läbikukkumist kivimügarikuna, millest saate lihtsalt üle astuda ja edasi ja kaugemale ja kõrgemale liikuda. Võtke iga negatiivset kommentaari positiivsena, et olla ise parem. Ärge heituge iga sita peale, mida keegi kuskil kobiseb. Te pole sellepärast kehvem, et keegi teid tundmata või tausta teadmata, midagi arvab.

Niisiis aastalõpust. Ei olnud meil mingit vaaritamist ega padusöömist, ei teleka vaatamist. Suuremad lapsed kasvatasid oma "digiküüru", väiksemad mürasid niisama. Kõik ootasid kuuse alla minekut, et ilutulestikku vaadata. Ma imestan, et kõik vapralt ärkvel püsisid, magamine polnud sel aastal mingi teema.

Ainuke asi, mis natukene pead vangutama pani, oli ilm. Lausvihma sadas taevast alla. Stig ja meena palusid küll "jumalat", et see lõpuks lõppeks, aga ei. Kesköö lähenedes aitasin lapsed soojalt riidesse, pakkisin nad autosse ja läksime küla peale. Parkisime auto ohutusse kaugusesse, kutsusime ema ka kaasa ja läksime kottpimedas küla peale asja uurima. Kohe hakkas ka rahvas kogunema. Lastel oli põnev. Ikkagi pime ja saladuslik, vihmasadu lisaks. Mõnusad porilombid, kus Stig täiesti süüdimatult hüppas ja pritsis nii teisi kui ennast. Lõpetas alles siis, kui talle pori näkku lendas.


Tulevärk oli meie pisikese küla kohta vägev. Patt oleks olnud kodus istuda ja lapsed sellest kogemusest ilma jätta.See käib ju ikkagi aastavahetuse juurde - ilutulestik. Ettenägelikumad olid shampuse kaasa võtnud, mida lahkelt ka meiega jagati. Siis traditsiooniline "head uut aastat" külarhava vahel ja oligi koju sõit.

Meena tundus veel ergas ja magama minna ei soovinud. Meie Stigiga läksime kohe voodisse. Kohe nõuri unejuttu, millest ma ikka pääseda lootsin, aga ei. Harjumus on nii sees, et iga jumala õhtul pean ma lugema. Ei anta armu isegi uusaasta ööl. Raamat hakkas just minu jaoks huvitavaks muutuma, kui Stig nohises juba magades. Oli ikka väsinud küll. Ja kui kuulajaid ei olnud, oli vähe nadi kõva häälega raamatut edasi ka lugeda.

Aga ega ma siis veel pääsenud ei olnud. Meena oli teleka ees ja pidin teda iga natukese aja tagant hõikama, et ega ta äkki magama pole jäänud. Kui vastust enam ei tulnud, oli asi selge. Ajasin ennast püsti ja organiseerisin tema ka voodisse. Selline vaikne, ilma alkoholita aastavahetus, nagu igal aastal.

Uni oli hea, kuni hommikul kella viie paiku kuulsin läbi une auto mürinat. Sellist asja, et öösel keegi siia ära eksib, juhtub aastas korra ja ju see kord oligi täna öösel ära. Ega mul hirmu ei ole, kui pimedas keegi meie ukse taha ära eksib. Võiks muidugi natukene olla, nii igaks juhuks.

Igatahes sel korral polnud midagi karta, omad. Alkohol oli oma töö teinud ja nüüd otsiti, kellega jätkata. Kaine peaga juba naljalt siia ei tulda. Liiga komplitseeritud.

Minu uni oli rikutud. Und ma enam ei saanud. Kasutasin aega erinevate laivide vaatamiseks ja lugesin siit sealt. Mida, kus ja mida ma kõigest sellest arvan, jätan sel korral ütlemata. Nii igaks juhuks. Kõigil ei ole seda privileegi, et võib oma arvamust avaldada ilma, et sind hiljem labasustega üle ei valata. Aga siinkohal paluks postituse algust lugeda ja natukene mõtiskleda.

Siin ma nüüd olen, 1. jaanuari hommikul juba kella viiest ärkvel. Stig oli ka varajane, aga tema jäi uuesti magama ja magas päris pikalt. Täitsa inimese tunne oli, kui vaid üks laps üleval oli - Meena siis. Tema vahtis voodist telekat ja oli ka justkui märkamatu.

Kuidas meie hommik jätkus, saate vaadata juba videost..



16 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Vabandust, kuid viimase kommentaarirahe tõmbasid Sina ise oma labasusega endale kaela, avaldades arvamust asja kohta, millest Sul puudus igasugune ülevaade, tuginedes oma arvamuse kujundamisel Perekooli ananüümsetele kommentaaridele. Selle kohta ütleks nagu ühes Eesti muinasjutus: "Mis siis karjud, kui ISE tegid". Perekool on autoriteetne infoallikas, mille alusel teise inimese lapse kohta sõna võtta, selle asemel, et huvi korral Marianni blogist uurida, mida Mariann on teinud, kus käinud, et Marikese probleemile lahendust leida? Perekool? Tõsiselt? Kas Sa ei mäleta, mida Perekoolis Sinu kohta öeldi-kirjutati pärast Kodutunde saadet? Missuguse arvamuse oleks saanud Perekooli kommentaaride alusel Sinu kohta kujundada? Et oled kontrollimatu sarisigija, kes pettuse teel Kodutunde endale ehitama meelitas (see on veel pehmelt öeldud), et oled parandamatu shopahoolik, kes oma raha mõttetu träni peale kulutab, seejärel aga ennast annetatud rahaga aidata laseb, et oled oma välismaalasega treitud lastega mõttetu parasiit Eesti maksumaksja turjal jne... jne... Perekooli tõde. Kuna mina (erinevalt Sinust) ei arva, et perekooli tõde on absoluutne, siis tegin tutvust Su blogiga (mida ei olnud küll väga huvitav lugeda, sest Su kirjutamisstiil ei ole kuigi köitev ning läbivalt häirivaks jooneks on puudulik õigekirjaoskus), mille tulemusel üldmulje pisut paranes, aga mitte eriti... Seda enam pani mind imestama, et Sa viibutasid Marianni nina all sõrme lapse kasvatamise/lapsega tegelemise teemal. Sina, kes Sa võtsid oma kaks pisikest kaasa ja kihutasid Saksamaale suurt õnne ja armastust otsima, jättes kolmanda lapse Eestisse maha? Kas mitte Jaskari probleemid ei olegi sellest kõigest alguse saanud? Sinust ja Sinu käitumisest oma lapse suhtes? Igaühele antakse vastu justtäpselt seda, mida ta ise andnud on. Arvamuseavaldus Marianni lapse suhtes oli õel ja madal. Vastu said just seda, mida ise jagasid.
Imelikul kombel tundub ka mulle, et Sa tegid seda selleks, et oma blogile lugejaid meelitada, kuna oled vahepeal kaua vait olnud ja see Malluka teema oli kuidagi "postitusse juurde poogitud" ning ei haakunud üldise postitusega kuidagi. Ilmselt saavutasid oma eesmärgi, sest paljud kiikavad Su blogisse veel mõnda aega. Ei, neid ei huvita Sinu pere ega Sinu tegemised. Ainus, mis neid huvitab, on see, kas Sa mitte jälle Malluka kohta midagi negatiivset ei ole kokku kribanud.
Uueks aastaks arukust ja arenemist. Postitades oma arvamusi avalikku ruumi, pead arvestama sellega, et Sinu arvamus võib riivata ka paljusid teisi inimesi, peale selle, kelle kohta Su arvamus otseselt käib.

Kris ütles ...

Pikalt mõtlesin vaiki olla, pole minu asi kommenteerida ega midagi. Tean Marianni ilmselgelt pisut paremini kui siinne blogija ning olin hämmingus, kui see "labane" postitus siia ilmus. Ei oleks arvanud. Ja nõustun 150% anonüümsega.

Anonüümne ütles ...

Olen Sinu blogija lugeja ja kuigi kogu su minevikuga kursis ei ole olen sulle kaasaelanud. Olin sammut üllatanud kui sa Malluka teemad kommenteerisid. Minuarust see ka ei haakunud su blogiga/antud postitusega aga eks sa ise tead, miks ja milleks.

maia ütles ...

Ei saa aru, kust niiiiii sapised kommenteerijad küll tulevad nagu see Anonüümne??? Kes meist on küll ilma vigadeta! Nii et jõudu ja jaksu Sulle Jaanika! tubli oled!

A. ütles ...

Armas video! Nagu ma juba varem ka ütlesin et kui tegelikult ei tea ja väga nagu ei huvita ka Mallukas, siis parem jätta kirjutamata. Antud teema puhul oli ju suht aimatav et kõik Malluka fännid lendavad Sulle peale ja nt mul ei olnud tore neid kommentaare lugeda. Eelkõige just seepärast et kui õelaks võivad inimesed oma sõnadega minna. Alati saab ka paremini oma kommentaari kirja panna. See justkui nagu Ameerika film kus teismelised tambivad kambaga kedagi teistsugust mutta ja seda siis läbi interneti.

Ilusat uut aastat kõigile :)

Anonüümne ütles ...

Eks seda oli arvata, et Malluka pooldajad tulevad kisama. Mallukas ise võib iga kell mõnitada ja kritiseerida aga kui tema kohta julgetakse kobiseda siis läheb närvi.
Minu arvates oled sa sada korda parem naine ja ema kui Mallukas. Sa teed kõike ISE aga tema isegi elementaarsed elamise vahendid kerjab kokku oma blogiga. Sinu Kodutundelt saadud abi on ainult väga pisike osa sellest mida tema kokku kerjanud.
Oled tark ja kena ja tore naine ja suurepärane ema!

Anonüümne ütles ...

+1

Anonüümne ütles ...

Appi, kui rumal inimene! Juttu tehti Marianni lapsest, mitte temast endast. Kedagi poleks huvitanudki antud teema, kui last poleks mainitud. Vaid väga debiilne inimene hakkab teise inimese lapse tervise nimel klikke koguma. Ma ei ole Marianni tulehingeline fänn, kuid see postitus millega antud blogi omanik üritas "kuulsust" saada ajas küll harja punaseks endalgi. HÄBI!!!

Ly Asu ütles ...

Miks te ei julge oma nime all kommenteerida. Öelge ikka köik mis teil öelda on, oma nime all välja..mitte nagu argpüksid..rusikas taskus ning suure kivi taga sisedes et keegi ei näe.
Jaanika ei teinud kellelegi ülekohut. Mul on ka Malluka lastest kahju. Aga Anonüümsele söimajale ütlen -tabagu sind su enda sönad seitsme kordselt !!

Mari ütles ...

Huvitav, et Malluka kaitsjad nii pahatahtlikud ja õelad inimesed on. Paneb suisa mõtlema, miks heatahtlikum seltskond teda ei fänna.

Ja siinsed kommentaatorid teavad täpselt, et Jaanika kirjutas oma postituses Mallukast AINULT klikkide saamiseks. Võimalik on ju ka see variant, et inimene töötab ja tal on oma lastega palju tegemist, siis paratamatult pole ju palju aega igasugu asju lugeda ja uurida. Ja siis kui on hetk vaba aega, siis loed midagi siit ja sealt ja siis kirjutad postituse sellest, mis hetkel on mõttes on ja mis muretsema paneb.

Ise ma Jaanikat ei tea, aga blogi loen umbes aasta aega, väga ootan alati uusi postitusi, sest mulle on see väga huvitav. Ja kirjavigu pole mina küll täheldanud. No äkki on mõni üksik sõna kusagil olnud, aga pigem ikka näpukatega tegemisega nagu meil kõigil.

Mulle tundub, et need kõige pahatahtlikumad kommentaarid siin blogis tulevad alati kelleltki Jaanika kodukandist või kelleltki kes teda isiklikult teab. Võõral inimesel ei saaks ju küll sellist vimma kellegi vastu tekkida ja kui oleks, siis ma ju ei loeks tema blogi

Ja eks see ole ju omaette kontingent inimesi, kelle lastetuba lubab neil teiste blogis anonüümselt sõna võtta "kellegi kaitseks" ja siis ise inimest mustata

Nele ütles ...

Sinu perele jaksu uueks aastaks ja soovide täitumist. Minu silmis oled sa küll kangelasema ja kõigega hakkama saamises suur eeskuju.
Aga mis Marianni lapsi puudutab siis mulle tundub, et tegid talle veidi ülekohut. Maallukas ütlebki, et Maril pole midagi viga kuna ühtki eluaegset diagnoosi pole see laps saanud. Spetsialistid leidsid, et see laps on küll veidi rahulikumalt arenenud aga jõuab kindlasti oma eakaaslastele järele. Laps käib spetsialistide juures (logopeed, jne) ning lasteaias tasandusrühmas (kui mulle õigesti meelde jäi). Lapsed erenevadki erineva tempoga aga kui spetsialistid kinnitavad, et see on ajutine nähe ning laps jõuab arengus kindlasti omaealistele järele siis miks ei peaks ka ema väitma, et laps on täiesti normaalne?

Anonüümne ütles ...

Naljakas on lugeda, kuidas selline inimene kirjutab teiste kohta halba. Räägid väiksest lapsest aga vaata ennast! Oled veel suurema arengupeetusega kui pole suutnud isegi rasestumisvastaseid vahendeid selgeks teha omale!

Anonüümne ütles ...

Loll lõdva kummiga eit oled. Viis last erinevate meestega, noorimat kusetad veel siiani, ise ta WC-s käia ei mõista. Kõige vanm poeg joob, laaberdab ja roojab maja täis. Kes sa selline oled, et teiste lapsi kritiseerid?

Anonüümne ütles ...

Minu sümpaatia kuulub kindlalt Jaanikale. Mariann võib ju kuitahes tore ja vahva olla, kuid tema fännide ropendav/märatsev raskekahurvägi tõmbab igasugusele vähegi positiivsemale arvamusele nimetatud isikust juba eos vee peale. Ütle, kes on su sõbrad jne...

Anonüümne ütles ...

Anonüümne2. jaanuar 2017 9:46: Oleks sinu vanemad neid rasestumisvastaseid vahendeid kasutanud, siis poleks me pidanud lugema sinu loogikavaba, keeleliselt peaaegu arusaamatut, samas igal juhul solvavat teksti, kui samas stiilis jätkata:) Muide laimamise ja solvamise eest saab Eesti Vabariigis ka inimesi vastutusele võtta.
Või oled hoopis alaealine - see muidugi selgitaks nii puuduvat keeleoskust kui ka lahmimist.

Mari ütles ...

Oi kui põnev, ma üldse ei teadnud, et kloostris elavad nunnad ka selliseid blogisid loevad :D