Küsimused mulle

16. juuni 2017

Kui õhtusöök napiks jääb

Täna sain lõpuks trimmeri kätte. Tervelt 1 nädal ja 1 päev kulus. Mis tal viga oli ma huvi ei tundnud. Maksin nõutud 39 eurot ja tulin tulema. Müüjal võis minust küll imelik mulje jääda, aga ma tõesti ei viitsi vahest suhelda, eriti veel meesteteemadel. See on nii nõme kui ma jälle mingit jama suust välja hakkan ajama. Hakkan ise ka juba uskuma, et ma olen üks vinguv mutt ja kõik hoiavad must eemale ja keegi ei taha mind kuskile kutsuda nagu keegi anonüümne kommenteerija väitis. Et ma ise nii tunnen ja arvan, ok, aga täna oli juhus, kus ma pidin kohe vinguma. Tegin seda muidugi nii viisakalt kui ma suutsin ja oskasin.

Kui trimmeri oma olematusse autosse ära mahutanud olin, mõtlesin, et kasutan juhust ja lähen sööma. Mul on Viljandis üks lemmikkoht välja kujunenud, seal käin mina, lapsed soovivad alati sinna minna ja Sten käib juba omal käel.

Kui ma alati tellin omale kinoa salati rohelisel padjal, siis seekord mõtlesin, et prooviks midagi muud. Selle koha ainuke viga ongi selles, et kui sa seal tihti käid ja eirline pitsa sõber ei ole, siis jääb menüü kuidagi kesiseks. Nii ma siis otsustasingi, et proovin suitsukana salatit. Noh et midagi kerget, ikkagi dieet ju:)

Kui söök oli lauda toodud ja ma esimese suutäie võtsin, ei suutnud ma uskuda, kas tõesti söök on liiga soolane. Võtsin teise kahvlitäie ja jumala eest, see söök oli totaalselt üle soolatud. Ma natukene kogusin ennast ja tahtsin päris kindel olla, kas saab selline asi üldse võimalik olla, et ühes toitlustusasutuses tuuakse lauda ülesoolatud toit. Aga pidin fakti kontstateerima ja ettekandjale asjast teadma andma. Ma ei suutnud seda sööki isegi hea tahtmise juures edasi süüa.

Söök viidi minema ja lubati mõne hetke pärast uus tuua. Tegin aega parajaks Sakalate sirvimisega ja Postimehest lugesin täielikku pommuudist - Viljandist hakkab käima liinibuss Valmierasse igal laupäeval. Nagu vanal heal ajal, kui plikana bussiga sai Ruhjas käidud. Viljandist hakkab buss väljuma hommikul kell 10:00 ja Lilliski tehakse peatus. Valmierast tagasi liikuma hakatakse peale kolme. Ideaalne ju. Pommuudis sellepärast, et lehti mul ju ei käi ja Delfi pole ma seda uudist märganud. Muid saite ma nagu ei loe. Prekoolis pole ka keegi veel teemat üles võtnud:D

Vahepeal põikas minu lauast läbi keegi naisterahvas - ise arvan, et midagi bossi laadset - ja vabandas juhtunu pärast. Neil olevat keegi uus kokapoiss tööl ja too on oma maitsemeele juba varases nooruses kaotanud. Tean seda tunnet. Ka meil on peres kaks indiviidi, kes minu maitsva toidu ilma enne proovimata pipra ja soolaga üle käivad. Et mind veel rohkem ärritada, lastakse veel juga ketshupit ka üle. Nii käivad need asjad noortel meestel. Minu toit oli ketshupist õnneks puutumata jäetud.

Mul oli süda kohe rahulikum, et ei olnud ikka minu kiusu ajamine ja ma ei käi lampi mööda toitlustusasutusi, et teiste tuju rikkuda ja vinguda. See oli mul elus tõesti esimene selline juhus, kus ma pidin pretensiooni esitama.

Teenindaja pakkus mulle karahviniga vett lauda, et saaskin oma janu kustutada. Tellimust esitades olin ma joogist keeldunud, sest terve sõidu aja kaanisin ma värskat, ei tahtnud vett nähagi. Nüüd kulus aga küll marjaks ära.

Sain siis oma uue söögi ja hakkasin mekkima. Sellist soolamaitset enam ei olnud. Ise kujtasin ette, kuidas see taldriku täis jooksva vee all läbi pesti ja lasti uus majonees peale, garneering ja uuesti lauda. Milleski ei või siin ilmas kindel olla, eks. Natuke käis suus ringi, aga püüdsin ikka kanatükid välja nokkida. Vesised olid küll imelikult, aga sõin. Olin ju arvestanud, et see oli minu viimane toidukord selles kuupäevas. Majonees oli jube vänge ja magus, no ei olnud minu teetassike (kohe tuleb Eveliis meelde oma teetassikesega). Taldrikut ma puhtaks ei suutnud süüa, nagu viisakas oleks olnud. Teinekord olen targem ja jään oma kinoa salati juurde, Vähemalt kindla peale minek, kui mõni hull jälle soolatopsi ümber muidugi ei aja.

Arvet makstes mainiti ära, et sain ka tagasihoidliku allahindlus (7%) ja kõik olid rõõmsad. Juhtub:)

Tõin linnast lastele suure arbuusi ja täitsin oma kõhu lõpuni. Sten grillis vorstikesi, lubasin minagi omale kaks juppi, joon vett peale ja tunne on hea.

PS. Kohvi pole tilkagi joonud ja mingit hullu vajadust ka ei ole, järelikult päris sõltlane ei ole:D