Küsimused mulle

17. juuni 2017

Suvi on ka meie hoovi peal

Alustasin tänast päeva vägagi entusiastlikult. Sõin hommikust, mida ma tavaliselt kohe peale ärkamist ei tee, pesin, õlitasin ennast sisse, panin kõige mugavama aluspesu selga ja marssisin õue. Ilm oli juba meeletult kuum. Olin endiselt aluspesus, riided tänase ilmaga oleks olnud liig mis liig.

Võtsin suuna garaaži, et trimmerdama hakata. Ega ma hästi enam ei mäletanud, mis nuppe ja kui kaua all hoida, aga usaldasin oma naiselikku vaistu. Sain masina ilma suurema vaevata käima. Enne seda läks mul muidugi jupp aega trakside selga panemisega. Keerulisim osa kogu selle protsessi juures. Tõstsin trimmeri konksu otsa ja sain aru, et kõrgus pole minu jaoks. Kihk masin ära proovida oli aga suur.

Võtsin väikse proovilapi ette ja üsna pea oli selge, et asi pole õige. Ei olnud seda õiget niitmis effekti, pigem nüsimine ja jõuetu oli ka kuidagi. Mina mäletan ikka hoopis teistsugust niitmist. Mõtlesin, et reguleerin traksid endale parajaks ja proovin uuesti. Jätsin trimmeri seisma, tegin reguleeringu ja hakkasin uuesti käivitama - ei midagi, käima ma enam masinat ei saanud. Lasin seista, et ehk on "täis", aga ei, minu kannatus katkes. Otsisin töökindad ja andsin kätele valu. Tänu sellele sai käsitsi puhtaks lakutud päris suur osa puide ja põõsaste aluseid. Hunnikud muudkui kerkisid. Ei mingeid sääski, lapsi, naabreid - lausa lust on nii tööd teha.

Tänu sellele, et mina tööhoos olin, võttis Meena köögis ohjad oma kätte ja hakkas pannkoogitainast tegema. Käis iga natukese aja tagant aias küsimas, milline kauss, mitu muna, mis järgmiseks. Kui ma tuppa läksin, oli tainas valmis, ainult küpsetamise vaev. Ma arvan, et edaspidi saab Meena juba ilma minu abita taignaga hakkama.

Tuba pannkoogi lõhna täis, lastel kõhud punnis, läksime kõik koos õue. Tõeliselt mõnus ilm ikka. Nii mõnus on soojal suvepäeval paljajalu murul käia, aed lilli ja lillelõhna täis, lastel ruumi joosta ja mängida. Hiiglama mõnus meil siin metsasopis. Nii mõnus, et panin grillile tule alla, tegin mõned tomati lõigud, pirniviilud, kurgid meie oma kasvuhoonest kloppisin kerge soola ja tilliga läbi ja katsin õunapuu alla laua.

Ma pean ütlema, et ma esimest korda iseseisvalt grillisin. Alati on siin targemaid olnud ja minu töö on olnud ainult süüa. Täna oli kogu vastutus minu peal ja ma sain oma ülesandega ilusasti hakkama. Šašlõki valmistas muide nädal aega tagasi Mete, mina vaid tükeldasin liha. Ja päris hästi oli välja kukkunud. Kui ikka võimalik, teeme šašlõki alati ise - odavam ja mugavam.

Tegime pisikese koosistumise, kõik said oma lihaisu täis süüa ja oma toimetamiste juurde tagasi pöörduda.

Trimmeriga pole asi veel lõppenud, see tuleb tööle saada. Uuel nädalal tegelen sellega.

Pildid jutu juurde jätkuvalt minu Instagramist.