Küsimused mulle

26. juuli 2017

Kui nõme ema ma olen

Saasta söömisest ma täna kirjutama ei hakka. Teema on muus.

No vaatavad lapsed üleval mingit DVD-d ja Stig hõigub mulle ülevalt: "Emme, kas ma pean magama tulema?"
Mina vastu: "Ei, vaata aga edasi, kui tahad." Ise mõtlen hirmuga, jumal, saaks hetkegi omaette olla ja oma asjadega tegeleda (blogi kirjutada).

Saan edukalt ühe postituse kirjutatud ja asun teisi blogisi lugema. Üleval tõmmatakse otsad kokku ja Stig tuleb alla. Küsib imearmsalt: "Kas sa igatsesid ka mind?" Vastan resoluutselt: "Ei." Selline kanaema ma kohe kindlasti ei ole.

Ronib siis mulle kaissu. Jah, 4 aastane ja ikka veel kaisus. Aga ma pole sellest probleemi ka teinud.

Olen Stigile õhtujutu asenduseks viimasel ajal lubanud oma telefonis puslet kokku panna ja siis sinna otsa ühe jutu kuulata (äpp nimega "Õhtujutt"). Tavaliselt me magan juba sügavat und kui öösel avastan, et muinasjutud muudkui tulevad. Kuidagi väga uinutavad on. Pole veel ühtki juttu lõpuni kuulnud, mina vähemalt.

Nüüd, et seda vältida, olen Stigile õelnud, et loen veel natuke uudiseid, siis saab tema oma pusle ja jutu. Ma juba tean, et ta uinub hetkega ja asi lahendatud - ei mingit puslet ega juttu. Selline ema olengi.

Pildid jooksvalt ikka Instagram´ist.

Pealkirjata

Tundub, et saan hetke aega paar rida kirja panna. Lapsed sätivad vist ennast teisele korrusele filmi vaatama. Magama on ka vara jääda ja õue põllule minekuks pole vaim valmis. Ilm on muidu selline mõnus vihma eelse olekuga. Loodetavasti tuleb öösel vihma. Veetünn ongi juba peaaegu tühi. Pesu tõstsin ka lehtla alla varju, nii et minu poolt on kõik sajuks ette valmistatud.

Kui pesust juttu tuli, siis mulle on hädasti uut pesuresti vaja. Üks, mis on juba pea 15 aastat kasutuses olnud, on täiega lääpas. Torm pani viimase põntsu. Kasutada küll saab, aga tolle aeg on peatselt läbi. Uuem, sama mudel, Depost veel aasta jagu tagasi ostetud, sai õige ruttu läbi. Üks "tiib" murdunud, jällegi torm ja liiga palju pesu peal korraga - nii et ka paras sant. On vaja hakata uut vaatama.

Muidu läheb ikka tõiselt. Tööpäevadel on mõnusalt tööd olnud, mis mulle väga meeltmööda on ja nädalavahetusel sai ka kõvasti rügatud. Kakkusin ühe kartulipõllu käsitsi puhtaks. 8 intensiivset töötundi kulus selleks ja eriti mokka mööda oli mulle see, et kõik lihased said rakendust pluss veel jume ka peale. Ja loomulikult põld näeb ka kena välja. Üks suurem põld oleks ka vaja üle käia. Eks näis, kas saan nädalavahetusel pihta. Hea, kui saaks.

Esmaspäeval oleme juba teel Saksamaale, autoostureisile. Esmakordselt sellise eesmärgiga, olen täiega põnevil. Autoostu kogemusi sealt on küll kaks, aga ekstra selle eesmärgiga minek esmakordne. Eeltööd olen ka juba teinud, aga eks peame enne väikse istumise tegema ja paika panema, kuhu suund täpselt võtta. Saksamaa on ju suur ja lai. Autohinnad on aga madalamad seal Hollandi piiri lähedal. Eks näis. Nädalga peame asjad korda saama, niipalju õnnestus mul täiendavat lapsepuhkust saada.

Nüüd, kui vähegi ilusamad ilmad on, lubasin lastele neid igal õhtul järve äärde sõidutada. On ju ülioluline, et lapsed veega sinasõbrad oleks, aktuaalne teema kogu riigis.

Rabas mustikal olen ka õhtuti käinud. Stig tahab alati meelsasti kaasa tulla. Paar tundi oleme. Päris mõnus lõõgastus ja talveks pudrumarju muudkui koguneb. Püüame ikka kohapeal ka nii palju kui võimalik värskeid marju süüa, puhas tervis ju. Millal siis veel kui mitte hooajal.

Sama hernestega. Facebookis käib mingi nõme hernesõda. Krt inimesed, ostke see mõni pakk seemet kevadel ja teate, mida te omale sisse sööte. Ei hakkaks iial hernest ostma. Sama effekt, kui poest sitta (sõnnikut) ostma minna. Elu läheb ikka kuradi mugavaks kätte ära inimestel.