Küsimused mulle

7. märts 2018

Uus päev - ärkamine Saksamaa pinnal

Hommikul, kui tõusime, oli Saksamaad (või noh meie kanti) katnud valge lumevaip. Raadios oli juba eelmine päev suur paanika, et Saksamaale on külmalaine jõudnud, kõik külmetasid (ca. -10 kraadi). Lasime lastega peenikest naeru ja hommikust lumevaipa nähes ei saanud me aru, kus see paanika oli. Eestis oli juba pikka aega tükkmaad paksem lumi ja meie jaoks polnud see midagi katastroofilist.


Magasime endid välja, kuskile kiiret meil ei olnud. Hommikusöögilaud oli kaetud, aga mina olen selline, kes tahab hommikul kõigepealt tassi kuuma kohvi ja tüki aja pärast alles saan süüa. Kohe pauhti peale ärkamist söök mulle ei maitse. Nii ma siis tiksusin kuuma kohviga, J muudkui jutustas igasugu asju. Eelmine õhtu olime ka juba teineteist oma eludega kurssi viinud, aga jutustada oli ikka veel küll ja küll. J on sama suur jutu paunik kui Meena. Ja selgus, et J istub sellise külma ja lumega pigem toas ja läheb majast välja vaid äärmisel juhul - sama lugu on Stigiga. Kui ma talt kodus küsinud olen, kas õue ka täna lähed, väljas ilus talveilm, siis Stig vastab, et tema läheb alles suvel välja. Kui teised postitavad ilusaid talvepilte lapsed peal, siis minu Stig on kogu talve põhiliselt toas istunud. Nagu issi suust kukkunud:)

Tavaliselt on J-l meie jaoks alati ka mingi programm välja mõeldud. Me alati naerame, et kõik on ette taha ära planeeritud. Sel korral tal midagi konkreetset välja pakkuda ei olnud, aga oli näha, et ta oli oma sõbra Markusega asja arutanud, et mis võiks huvipakkuv olla. Aga meil oli sel korral oma programm. Niipalju siis saime ühe natukene tesitmoodi käigu plaani kui tavaliselt, et otsustasime minna Wolfsburgi Volkswageni muuseumisse. Muidu on meie programm ikka põhiliselt shoppamisega seotud. Sel eesmärgil me ju üldse nii kaugele igal aastal sõidame.

Kui J kuulis, et oleme Volkswageni linnast huvitatud, siis kiitis ta meile kohe, kui palju seal vaadata on, palju erinevaid maju, muusika nonstop ja igati vinge. Oli omale isegi muretsenud selle muusikapala jne. Lisaks pidavat veel pileti ostnute vahel olema loos, kus võib isegi Polo võita. Vahtisime suud ammuli ja olime valmis kohe vaatama minema seda lahedat muuseumi. Oma unistustes sõitsin juba uue Pologa:D

Algul tundus, et ta tuleb ikka ise ka kaasa, aga temal oli üks teine suursündmus ees - läks Aldisse einkaufen:D No pole imestada, üksik inimene, päevad läbi üksi, kuskil ei käi, loomulikult on see suur sündmus, kui on põhjust Aldisse minna. Ja pealegi, oli ta ju alles 10 aastat tagasi seal VW muuseumis juba käinud.

Otsisn ka siis ühe tutvustava video Youtube´ist välja ja kuulsin ka siis selle kurikuulsa nonstop musa ära:D


Igatahes peale hommikusööki selgus, et me läheme siiski omapäi sinna suurde autolinna. Mul käisid hirmuvõdinad natuke läbi küll ja mõtlesime et feilime natuke ja läheme kuskile mujale. Mete oli eriti vastu, et autosid vaatama läheme, aga Sten ja isegi mina,  natukene ikka tahtsime kultuuri ka näha shoppamisele vahelduseks. Võtsin siis julguse kokku, panin netist leitud aadressi Navisse ja asusime teele. Sakslased liiklesid kõik äärmiselt eetevaatlikult, sest tohutu ootamatult oli neile talv saabunud. Liiklus oli mõnusalt rahulik ja sain minagi siis keskenduda. Valgusfoori punase tule all on mul alati hea meel viibida, saab julgust koguda järgmiseks raskeks katsumuseks.

No nii, kambapeale leidsime selle muusemi (LINK) üles. Auto sai kuhugile firma hoovi pargitud, jäi paar sammu astuda. Astusime uksest siis, paar soliidses eas naist müüsid meile piletid (kokku 12eurot) ja hakkasime siis pihta. Hoone oli küllaltki eelmisest sajandist. J jutu järgi pidi kõik moodne olema inklusive restoran. Alles koduteel tuli meil meelde, et kas keegi seda nonstop muusikat ka kuulis. Meie ei märganud küll mingit muusikat, ainult üks koristajatädi sehkendas oma ämbritega autode vahel ja vahepeal käratas meile, et midagi puutuda ei tohi. Oi jah. Õnneks Stenile natukene isegi meeldis ja pakkus huvi nende vanade autode vaatamine, me Metega lonkisime järel ja tegime ka tarka nägu. James Bondi autod olid ka väljapanekus koos rikkaliku pildimaterjaliga, aga ega meie neist asjust eriti ei taipa. Vaatasime ära, mis vaadata oli ja olime üsna pettunud. Kultuurist jätkus tükiks ajaks.



"Pulmapõrnikas"
 


Tõmbasime veel enne lahkumist ninaga, et äkki tunneme kuskil söögi lõhna, aga ei midagi - ei mingit resorani:)

Kõrval kohe oli üks Mäkk. Läksime sinna sisse, et sööme midagi, aga kuna seal oli kõik ultramoodne, toitu sai tellida puutetundliku ekraaniga, inimese käest tellida ei saanud, siis tulime sealt ka tulema.

Edasi läks lõbusamaks. Üsna sealsama lähedal oli kohe üks suur outletparadiis. Meid huvitas vaid Nike. Parkimine oli tasuline - 50 senti pool tundi. Parkimisautomaadi juurde minnes leidsin kohe meie auto eest 2 eurose mündi ja ostsin selle eest 2 tundi parkimist. Kui me saime aru, et sealne Nike´i pood pole pooltki nii lahe kui Magdeburgis, siis olime kõik üsna tujusta ära. Et me päris tühjade kätega ei lahkuks, leidis Sten endale õnneks Nike´i seljakoti kooli jaoks. Maksime selle eest tervelt 19 eurot, mis oli terve varandus. Magdeburgist olen ma Metele ja Meenale samaväärsed kotid 15 euroga skoorinud. Aga ok, pigistasin silma kinni, ostsime koti ära ja hakkasime kodu poole liikuma.


Jooksvalt otsustasime veel, et kuna kell on vähe ja Braunschweig jääb ka tee peale, lippame möödaminnes ka IKEA-st läbi. Teeme ühe mõnusa söömaaja ja kiire tiiru ka poes. Midagi konkreetset meil vaja ei olnud peale raamatupaberite, seega võtsime vabalt:)



 IKEA vaated:)




Kolasime mõnuga. Mete haaras omale ühe suure mängukoera kaenlasse ja kassas selgus, et ta eeldas, et ma ostan selle talle ära. Ja ostsingi. Ma ei saa ju vaidlema hakata, et pane see koer kohe ära. Hakkab veel nutma ka:) Sten arvas, et talle on tuppa vaipa vaja ja valiski omale ühe odavamapoolse välja. Olidki kogu meie ostud.

Kodus olime nii vara, et jõudsime veel plaanitud külatiiru ka valges ära teha, Opa juures surnuaial käia, mänguväljaku üle vaadata ja oligi selleks päevaks kõik. J poolt oli sama pudel veini, mille mina eelmine päev Aldist jumalast umbes kaasa haaranud olin. Olin kuulnud lihtsalt, et Lõuna-Aafrika veinid on kindla peale minek. Oli teine päris maitsev vein olnud. Oskan veini valida küll.



2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Ehh, J. rääkis teile Autostadtist (nood korstnad seal, mis ühe pildi peal paistavad), teie käisite aga tõesti VW muuseumis, mis on tsipa teine asi (mulle samas seal meeldis).

ShoppingQ ütles ...

Seda ma kartsin. Ei saa ju ometi olla see väike muuseum kogu selles suures Autostadtis, kust inimesed pidid üle kogu maailma kokku tulema, et seda kõik näha.
Ehk kunagi saab õigesse kohta ka.